Mesajul cu care AUR încearcă să blocheze transportul cerealelor prin România: "E fix propaganda rusească copiată la virgulă"

Marti, 19 Iulie 2022, ora 14:47 13988 citiri
Liderii AUR au avut poziții asemănătoare FOTO Facebook / George Simion

AUR conduce o campanie pentru a bloca exportul de cereale prin România urmând exact linia de propagandă rusească, care vrea să forțeze mâna liderilor lumii să uite de Ucraina pentru a nu înfometa zone precum Africa și America de Sud, susține analistul Laurențiu Dincă.

Potrivit acestuia, AUR a „copiat la virgulă” propaganda rusească privind campania condusă de partidul lui Simion pentru a bloca exportul de cereale prin România.

„Încă de la invazia Rusiei din Ucraina și blocada de pe Marea Neagră instituită de Putin, încă de când s-a pus problema transportului de cereale din Ucraina, partidul extremist pro-rus din România, AUR, are o întreagă campanie pentru a bloca exportul de cereale prin România.

E fix propaganda rusească copiată la virgulă. Fără nicio nunanță. Ce încearcă cu disperare Rusia e să folosească hrana ca armă de război. Să provoace foamete în zone întinse din Africa și America de Sud, în țări care depind de cerealele din Ucraina, pentru a pune presiune pe liderii lumii să abandoneze Ucraina”, a explicat Laurențiu Dincă.

Analistul a subliniat apoi că România este o țară vitală pentru exportul de cereale și îi avertizează pe alegătorii AUR că riscă să devină susținători direct ai lui Vladimir Putin.

„România este o țară vitală pentru exportul de cereale. Prin portul Constanța ori pe Dunăre, putem transporta multe tone din cerealele ucrainene. Și cine se împotrivește? Ce surpriză: AUR. Prima dată au cerut ca nicio navă sub pavilion ucrainean să mai intre în Portul Constanța, acum ca navele să nu mai folosească canalul Bâstroe. Într-o perioadă de pace, da, acel canal nu ar trebui folosit. Acum nu e deloc o perioadă de pace.

Repet: nu e prima postare. Au o întreagă campanie. O acțiune criminală (pentru că, fără cerealele din Ucraina, mii de oameni pot muri de foame), o acțiune cu scenariul primit de la Kremlin în plic. Ca să știți ce votați și pe cine susțineți. E simplu: ești fan AUR, ești susținătorul direct al lui Putin”, a mai afirmat Dincă.

Reacția analistului vine după ce partidul lui George Simion a condamnat „slugărnicia” diplomației române care a dat acordul pentru tranzitarea canalului Bâstroe, care, potrivit AUR, ar duce la distrugerea Deltei Dunării.

„Este un act de trădare fără precedent, o abandonare necondiționată a intereselor României într-o afacere care a pornit de la un gest ostil al Ucrainei în anii 2000”, mai susține AUR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News