Cum arată coloana de tancuri rusești în apropiere de Kiev. Imagini din satelit VIDEO

Vineri, 04 Martie 2022, ora 11:45
7933 citiri
Cum arată coloana de tancuri rusești în apropiere de Kiev. Imagini din satelit VIDEO
Convoiul de tancuri din apropiere de Kiev

Un clip realizat din imagini preluate prin satelit care acoperă circa 1.400 de kilometri pătrați, colectate de satelitul WorldView-3 într-o singură trecere orbitală, arată un convoi uriaș de mașini militare și tancuri. Maxar spune că videoclipul include secțiuni ale convoiului, dar nu întreaga lungime de 64 de kilometri.

A fost creat prin geo-înregistrarea imaginilor din satelit. Aceste date au o precizie absolută de trei metri în toate direcțiile, ceea ce înseamnă că obiectele văzute în videoclip se află fizic în acea zonă de trei metri în lumea reală.

Convoiul militar rus masiv stă, în mare parte blocat, la aproximativ 25 de kilometri în afara capitalei ucrainene, de zile întregi.

Convoiul, care se întinde de la Prybisk în nord până la capătul sudic, lângă aeroportul Antonov, se deplasa constant spre sud la începutul războiului.

Dar în această săptămână, progresul a părut aproape să se oprească.

Întinderea de camioane, trupe și arme rusești a fost afectată de lipsuri de combustibil și alimente și provocări logistice, inclusiv vreme și noroi.

Și potrivit unui înalt oficial american al apărării, trupele ucrainene au țintit convoiul cu foc la sol, inclusiv cu rachete antitanc Javelin furnizate de țările occidentale.

Cel mai semnificativ impact al acestor atacuri este că au lovit vehicule în fața convoiului, creând, în esență, un blocaj rutier.

Potrivit secretarului de presă al Pentagonului, SUA au evaluat că convoiul, precum și tracțiunea mai largă a Rusiei către Kiev dinspre nord, sunt în mare parte blocate.

Un șir atât de lung de vehicule militare pe teren relativ deschis ar fi în mod normal vulnerabil la atacurile aeriene.

Dar orice atac ucrainean asupra convoiului poate fi limitat, deoarece oficialii cred că acesta conține sisteme de apărare aeriană.

Oficialii americani avertizează împotriva oricăror concluzii generale conform cărora problema convoiului ar putea însemna un regres debilitant pentru ruși.

Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
Elita rusă crede că Putin cântărește între două opțiuni pentru a pune capăt războiului: cucerirea Harkovului sau a Kievului
Elita rusă crede că Putin cântărește între două opțiuni pentru a pune capăt războiului: cucerirea Harkovului sau a Kievului
Rapoarte recente din surse apropiate Kremlinului sugerează că elitele politice ruse cred că Vladimir Putin cântărește două strategii potențiale pentru a încheia războiul din Ucraina....
#razboi Ucraina, #tancuri rusesti, #kiev, #armata rusa , #Razboi Ucraina