Ce îi propune Boris Johnson lui Zelenski: O alianță politică și economică, o alternativă la UE

Vineri, 27 Mai 2022, ora 14:54
5088 citiri
Ce îi propune Boris Johnson lui Zelenski: O alianță politică și economică, o alternativă la UE
Boris Johnson i-a propus lui Zelensky crearea unui nou sistem de alianțe politice, economice și militare ca alternativă la UE FOTO Hepta

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, i-a propus președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, crearea unui nou sistem de alianțe politice, economice și militare ca alternativă la UE, potrivit publicației Corriere Della Sera.

Se observă că noua uniune formată ar uni țările care nu au încredere în Bruxelles și critică Germania pentru răspunsul său indecis la agresiunea Rusiei.

Boris Johnson lucrează la ideea sa de mai bine de o lună. I-a prezentat-o ​​pentru prima dată lui Volodimir Zelenski când a sosit la Kiev pe 9 aprilie.

Modelul de Comunitate Europeană propus de premierul britanic ar urma să fie condus de Regatul Unit, care a părăsit recent UE. Uniunea este planificată să includă și Ucraina, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania, precum și eventual Turcia în etapele ulterioare, a spus ziarul.

Se observă că, după vizita lui Johnson la Kiev, negocierile continuă, iar Londra îndeamnă din ce în ce mai mult Ucraina să se alăture.

La rândul său, Kievul nu a luat încă o poziţie cu privire la iniţiativa britanică, dar nu a respins-o, notează ziarul. Potrivit publicației, Zelenski așteaptă summitul european din 23 iunie, când liderilor a douăzeci și șapte de țări li se va cere să decidă dacă acordă Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE.

Dacă statele membre se limitează la declarații vagi despre „perspectiva europeană” a Kievului, Zelenski ar putea lua mai în serios propunerea alternativă a lui Johnson, se arată în raport.

Prim-ministrul Regatului Unit Boris Johnson este unul dintre liderii mondiali care susține cel mai mult lupta Ucrainei împotriva agresorului. Pe 24 februarie, țara sa a furnizat Kievului rachete antitanc, sisteme de apărare aeriană și alte arme.

Marea Britanie se numără printre liderii în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, regimului său și afacerilor rusești.

Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina are o nouă armă americană fatidică VIDEO
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina are o nouă armă americană fatidică VIDEO
Războiul lui Putin din Ucraina se află într-o continuă dinamică, chiar dacă a trecut și de borna de 26 de luni de la începerea invaziei. Experții consideră că foarte probabil va veni...
#razboi Ucraina, #Boris Johnson, #alianta, #alianta politica , #Ucraina