Când se va redeschide Ambasada României la Kiev. Anunțul lui Bogdan Aurescu

Joi, 05 Mai 2022, ora 21:55 1937 citiri
Personalul de la ambasada României la Kiev a fost repatriat la începutul războiului din ţara vecină FOTO Facebook / MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 5 mai, că ambasada României la Kiev și-ar putea relua activitatea în maximum două săptămâni.

”Suntem în proces tehnic de pregătire a deschiderii, s-a lucrat foarte intens în format interinstituţional pentru că nu este doar Ministerul de Externe implicat în acest efort. Sperăm ca, într-un interval de timp de una-două săptămâni, să putem să anunţăm redeschiderea misiunii noastre diplomatice, adică să înceapă să funcţioneze efectiv, pentru că trebuie spus că, în urmă cu o săptămână, ambasadorul României la Kiev s-a deplasat temporar în Ucraina o perioadă de timp pentru pregătirea inclusiv a vizitei care a avut loc, deci a fost în contact cu autorităţile ucrainene”, a afirmat Bogdan Aurescu, la TVR.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

Ministrul a adăugat că ”tot personalul ambasadei a lucrat în continuare”, chiar dacă a fost relocat la Bucureşti, acesta fiind inclus în task-force-ul înfiinţat la începutul conflictului din ţara vecină.

În ceea ce priveşte consulatul general de la Cernăuţi şi consulatul de la Solotvino, acestea şi-au continuat activitatea pe teren, a precizat Aurescu.

Personalul de la ambasada României la Kiev a fost repatriat la începutul războiului din ţara vecină.

”În contextul ultimelor evoluţii de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că la data de 26 februarie 2022 s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev, urmare unui efort inter-instituţional susţinut. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulţumeşte în mod deosebit tuturor instituţiilor implicate pentru realizarea operaţiunii, precum şi autorităţilor Ucrainei şi Republicii Moldova pentru sprijinul oferit”, a transmis MAE, la acel moment, într-un comunicat de presă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com