Reacția Republicii Moldova despre un posibil atac al Rusiei: ”Toate instituțiile statului sunt în regim de alarmă”

Luni, 02 Mai 2022, ora 16:44 2649 citiri
Chișinăul a transmis că riscurile de securitate sunt evaluate constant FOTO Facebook / Ministerul Apărării din Republica Moldova

Ministerul Apărării din Republica Moldova a transmis luni, 2 mai, că în acest moment nu există indicii care ar arăta că țara este în pericol.

Sursa citată a subliniat că riscurile de securitate sunt evaluate constant.

”Toate instituțiile statului sunt în regim de alarmă încă de la începutul războiului din Ucraina și monitorizează atent situația. În acest moment, nu există indicii care ar arăta că Republica Moldova este în pericol,” a declarat pentru PRO TV Chișinău purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Ala Deaconu.

”Aceste constatări sunt împărtășite nu doar de autoritățile moldovenești, dar și de principalii noștri parteneri internaționali. Evaluăm constant riscurile de securitate și vom comunica publicului orice modificare de situație,” a adăugat acesta.

Reacția vine după ce The Times a publicat un articol în care, citând surse militare ucrainene, susține că Rusia a pus deja la punct un plan de atacare a Republicii Moldova, care prevede proteste pro-ruse organizate la Chișinău și, ulterior, trimiterea trupelor lui Putin la Tiraspol, capitala autoproclamate republici Transnistria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News