Ajutor masiv din partea SUA și a G7 pentru a evita prăbușirea economică a Ucrainei: ”Va acoperi nevoile poporului în timp ce luptă pentru supravieţuire”

Joi, 19 Mai 2022, ora 21:57
3287 citiri
Ajutor masiv din partea SUA și a G7 pentru a evita prăbușirea economică a Ucrainei: ”Va acoperi nevoile poporului în timp ce luptă pentru supravieţuire”
Bloc distrus în Ucraina FOTO Twitter / Nexta

Senatul Statelor Unite a aprobat joi, 19 mai, un nou pachet de ajutor militar, economic şi umanitar pentru Ucraina în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, relatează CNN. Un ajutor substanțial a fost aprobat și de G7.

Proiectul de lege a primit 86 de voturi ”pentru” şi 11 ”împotrivă”. Toţi democraţii au votat în favoarea proiectului, în timp ce 11 senatori republicani au votat împotrivă.

Proiectul va fi prezentat preşedintelui Joe Biden pentru a fi semnat.

Înainte de vot, liderul majorităţii Senatului, Chuck Schumer, a declarat că Senatul ”îşi va respecta promisiunea de a fi alături de poporul Ucrainei”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a adăugat că cele 40 de miliarde de dolari reprezintă un ajutor ”amplu” care ”va satisface nevoile poporului ucrainean în timp ce luptă pentru supravieţuire”.

Schumer a remarcat anterior votului că, având în vedere cât de importantă este susţinerea oferită de SUA Ucrainei în lupta împotriva Rusiei, ar fi vrut să poată afirma ”că votul va fi unanim în totalitate”.

”În timp ce majoritatea senatorilor din ambele partide doresc ca acest pachet să fie finalizat, este mai mult decât îngrijorător să vedem un cerc tot mai mare de republicani din Senat care se opun cu mândrie finanţării Ucrainei. Acum două zile, 11 republicani au votat împotriva dezbaterii acestei legislaţii”, a subliniat el.

Senatorul american a mai precizat că opoziţia senatorilor americani cu privire la ”democraţiile atacate de autoritarism” evocă dezbinarea din interiorul Statelor Unite, ”lipsa unui scop” în sine.

Biden, așteptat să semneze alocarea unui ajutor suplimentar pentru Ucraina

Oficiali americani citați de Reuters au anunțat că președintele Joe Biden va semna un ordin executiv prin care SUA alocă un ajutor suplimentar de 100 de milioane de dolari Ucrainei.

În plus, SUA lucrează activ la organizarea aprovizionării cu rachete antinavă cu rază lungă de acțiune către Ucraina pentru a ridica blocada Mării Negre, au mai precizat oficialii.

Ajutor de 18,4 miliarde de dolari pentru Ucraina din partea G7

Tot joi, liderii G7 au aprobat în cadrul unei întâlniri din Germania acordarea unei asistențe financiare în valoare de 18,4 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Asistența va fi oferită sub formă de granturi și împrumuturi pentru a răspunde nevoilor financiare urgente ale țării.

„Am mobilizat 18,4 miliarde de dolari în sprijin bugetar... pentru a ajuta Ucraina să-și reducă deficitul de finanțare și să continue să ofere servicii de bază poporului ucrainean”, se arată în document.

Anterior, la o întâlnire cu miniștrii de finanțe din G7, premierului ucrainean, Denis Șmigal, a anunțat că deficitul bugetar al țării sale este de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună, potrivit hromadske.ua

Din G7 fac parte principalele ţări industrializate ale lumii: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Ţările UE trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a declarat joi, 18 aprilie,...
#razboi Ucraina, #ajutor militar Ucraina, #ajutor financiar, #SUA, #G7, #Joe Biden presedinte SUA , #Razboi Ucraina