Expert în serviciile americane de informații: ”Putin vrea în continuare să ocupe mare parte a Ucrainei”. 3 scenarii ale războiului

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 21:37 3900 citiri
Avril Haines, șefa Directoratului Național de Informații al SUA FOTO Hepta

Imaginea războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina rămâne ”destul de sumbră”, a afirmat miercuri, 29 iunie, șefa Directoratului Național de Informații al SUA, Avril Haines. Potrivit acesteia, președintele Rusiei vrea în continuare să ia cea mai mare parte a Ucrainei, relatează Reuters.

”Continuăm să fim în poziția în care ne uităm la președintele Putin și credem că are efectiv aceleași obiective politice pe care le-a avut de la început, anume că vrea să ocupe cea mai mare parte a Ucrainei”, a spus Haines la o conferință a Departamentului de Comerț.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Ea a precizat că agențiile de informații americane văd trei scenarii posibile pe termen scurt, cel mai probabil fiind un război de uzură în care forțele ruse obțin doar câștiguri mici, nu victorii decisive pentru obiectivul lui Putin.

Celelalte scenarii includ un avans major al trupelor rusești, fie o reușită a Ucrainei de a stabiliza linia frontului, obținând mici câștiguri, eventual în apropierea orașului Herson deținut de ruși și a altor zone din sudul Ucrainei.

”Pe scurt, imaginea rămâne destul de sumbră”, a spus Haines.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News