”Cursa pentru răsturnarea de la putere a lui Vladimir Putin a început”. Anunțul sarcastic al teroristului rus Igor Ghirkin

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 21:42
8336 citiri
”Cursa pentru răsturnarea de la putere a lui Vladimir Putin a început”. Anunțul sarcastic al teroristului rus Igor Ghirkin
Președintele rus Vladimir Putin/ FOTO: The Tepegraph

„Cursa pentru a-l răsturna de la putere pe Vladimir Putin și a-i lua coroana este în desfășurare“, spune analistul rus de război și fost colonel FSB Iogor Ghirkin.

„Lupta pentru Olimpul politic a început între grupările care îl înconjoară pe Putin”, a spus el.

Bătălia pentru a-l înlocui este năprasnică în măsura în care „până și noi putem observa asta”. Lupta de la vârful Kremlinului se dă între șeful armatei private Wagner, Evgheni Prigojin și forțele loiale ministrului apărării Serghei Șoigu, potrivit lui Strelkov.

Alții cred că omenii din serviciile de informații din jurul fostului șef al FSB, Nikolai Patrușev - secretarul puternicului consiliu de securitate - au mai multe șanse să apese trăgaciul asupra lui Putin, în încercarea de a salva cercul elitei conducătoare, dacă războiul continuă să meargă prost.

Unii susțin că blocul celor din serviciile de securitate îl are ca posibil succesor pe fiul lui Nikolai Patrușev, Dimitri, ministrul Agriculturii, în caz de lovitură de stat sau de degradare a sării de sănătate a lui Vladimir Putin.

Strelkov consideră că Prigojin, cândva responsabil cu banchetele de la Kremlin, dorește să fie o forță politică majoră de sine stătătoare și există dovezi că acum își asigură o acoperire proeminentă în mass-media de stat.

Au existat speculații că vrea să devină ministru al Apărării – sau chiar președinte.

„Gruparea lui Evgheni Prigojin se opune grupării conduse de Serghei Șoigu ”, a declarat Igor Girkin, fost ministru al apărării al autoproclamatei Republici Populare Donețk.

„A început deja lupta. Ei nu se luptă pentru numărul de obuze... „Acum vorbim despre ce urmează după Putin. Se va întâmpla peste un an sau doi? Nu știm.

„Dar, de fapt, lupta pentru Olimpul politic a început între grupările care îl înconjoară pe Putin în măsura în care chiar și noi o putem observa...”

Prigojin vrea să devină un „actor politic” și „în mod clar își crește autoritatea, inclusiv în public”.

Strelkov a avertizat: „Ultimele sale apariții în presă au arătat în mod clar că acum el se poziționează nu doar ca un comandant de război, ci ca o figură publică și politică...

„Prigojin se opune grupării Șoigu. Au început deja să lupte. Este ca o bătălie „feudală”. Criza militară a dus la o criză de putere“, a spus el.

„La rândul său, criza de putere va adânci criza militară. Și va continua să meargă în spirală, dacă nu se iau măsuri urgente. Aceasta implică o retragere a comandanților de top și mobilizare în masă.

„Va fi un al doilea val de mobilizare”, a prognozat el. „Vor fi forțați să aibă, un al doilea și apoi poate un al treilea val. Pentru a câștiga în Ucraina ar fi nevoie de încă o jumătate de milion de soldați.

Canalul Telegram, generalul SVR, a susținut că Putin a aprobat planurile de a convoca două milioane pentru mobilizare anul acesta, unii mergând pe front drept carne de tun, iar alții lucrând în industrii legate de armată.

Primii care vor fi chemați vor fi bărbați cu datorii față de fostele lor soții din cauza pensiei alimentare, a susținut acesta.

O astfel de mișcare de mobilizare în masă ar putea avea loc luna viitoare.

Putin a cerut utilizarea în masă a spitalelor civile pentru a face față numărului de soldați răniți

Vladimir Putin a cerut utilizarea în masă a spitalelor civile pentru a face față numărului de soldați răniți, văzut ca o consecință directă o mobilizării din ultimele săptămâni.

Președintele rus s-a întors din vacanța de Anul Nou mai devreme pentru a cere un raport ministerelor de sănătate și apărare cu privire la utilizarea spitalelor nemilitare, pentru a face față numărului mare de răniți.

Scopul este acela de a prelua paturi pentru „a le oferi persoanelor care au participat la operațiunea militară specială îngrijire medicală și reabilitare”, a transmis Kremlinul.

Situația vine după cea mai mare pierdere înregistrată de Rusia în ultimele 10 luni, în urma unei lovituri ucrainene asupra unei barăci de oameni mobilizați și trupe regulate.

Un general rus a încercat să dea vina pe victime, spunând că utilizarea a telefoanelor mobile, care este interzisă, a alertat serviciile secrete ucrainene asupra coordonatelor lor.

„O comisie investighează ce s-a întâmplat în Makiivka. Dar este clar că principalul motiv a fost pornirea și folosirea telefoanelor - în ciuda interdicției. Asta a permis inamicului să detecteze coordonatele personalului pentru lansarea rachetei”, a spus el.

Soțiile soldaților se plâng că bărbații lor „au fost transformați în carne tocată”, dând vina pe „comandanții criminali” care au pus în același loc sute de oameni mobilizați.

Iar Putin se confruntă cu un val de critici în urma atacului de la Makiivka.

„Sunt mulți oameni care au fost transformați în carne tocată. Nici nu li s-a permis să ia oamenii morți și nu li s-a permis să-i îngroape”, a spus soția unui militar.

Chiar și canalul pro-Putin Wargonzo, al cărui fondator - Semion Pegov - a fost premiat pentru curajul său de către Putin luna trecută, critică versiunea Kremlinului cu privire la desfășurarea evenimentelor.

Pegov susține că mai multe informații, inclusiv drone, interceptări radio și spioni, ar fi alertat Ucraina cu privire la prezența trupelor în cazarma improvizată.

”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
Politologul rus Valeri Solovei a declarat într-un interviu cu Alexander Demchenko, care poate fi vizionat pe canalul YouTube „Visiting Gordon”, că după uciderea lui Alexei Navalnîi, au...
Ucraina anunță că armata rusă atacă obiective de infrastructură critică din apropierea orașului Dnipro VIDEO
Ucraina anunță că armata rusă atacă obiective de infrastructură critică din apropierea orașului Dnipro VIDEO
Armată rusă a atacat vineri dimineaţa, 29 martie, obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană...
#razboi ucraina rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #lupta pentru putere, #Kremlin, #evgheni prigojin, #Serghei Soigu, #nikolai patrusev , #Rusia