Colonelul rus care a făcut praf Kremlinul și a recunoscut forța Ucrainei și-a contrazis propriile declarații la doar o zi distanță VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 23:17 7359 citiri
Colonelul rus Mihail Kodarenok a avertizat încă de la începutul războiului că va fi mai dificil decât cred mulți FOTO Twitter

Mikhail Khodarenok, fost colonel al armatei ruse, și-a contrazis propriile declarații făcute cu doar o zi înainte în ceea ce privește capacitățile armatei ucrainene de a se apăra în fața armatei lui Putin.

Fostul colonel a spus miercuri că orice idee cum că Ucraina ar fi capabilă de un contraatac este o „mare exagerare”, deși criticase anterior operațiunile militare ale Rusiei în țara vecină, subliniind că situația trupelor trimise de Kremlin „se va înrăutăți”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

„Când oamenii vorbesc despre Ucraina dobândind abilitatea de contraatac, este o mare exagerare. Și în ceea ce privește acțiunile comandamentului nostru suprem, avem toate motivele să credem că implementarea acestor planuri va oferi Ucrainei o surpriză neplăcută în viitorul foarte apropiat,” a spus el joi, conform CNN.

Acesta a mai spus că ar fi imposibil pentru forțele armate ucrainene să obțină supremație aeriană în următoarele luni, iar despre supremația navală a adăugat: „Câtă vreme Flota Mării Negre a noastră este în Marea Neagră, abilitatea Flotei Mării Negre a Ucrainei de a avea supremație este ieșită din discuție”.

Declarațiile făcute de Khodarenok cu o zi înainte

Marți, fostul colonel rus afirma că informația conform căreia forțele armate ucrainene trec printr-o „prăbușire morală sau psihologică” nu este „nici pe aproape” de realitate, amintește PROTV.

Mai mult, acesta a avertizat Rusia că trebuie să își actualizeze calculele operaționale și strategice, criticând izolarea geopolitică a țării sale de restul lumii.

„Situația se va înrăutăți pentru noi, sincer,” a spus Khodarenok, adăugând că Ucraina poate să înarmeze un milion de oameni.

Și înainte de declanșarea războiului, acesta a avertizat că va fi mai dificil decât cred mulți.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News