Un dezertor rus confirmă masacrul din Bucea: ”Sunt maniaci cărora le place să omoare.” Fostul soldat, convins că Putin va pierde războiul

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 17:32
3730 citiri
Un dezertor rus confirmă masacrul din Bucea: ”Sunt maniaci cărora le place să omoare.” Fostul soldat, convins că Putin va pierde războiul
Nikita Chibrin a dezertat din armata rusă în septembrie și a fugit în Europa prin Belarus și Kazahstan FOTO CNN

Nikita Chibrin, un fost soldat rus din orașul Yakuțk, care a dezertat și a fugit în Europa, a făcut dezvăluiri într-un interviu acordat CNN despre atrocitățile comise de Brigada 164 împotriva civililor din Bucea și alte localități din Kiev.

Soldații din brigada lui Chibrin au fost etichetați drept criminali de război de către Ministerul Apărării ucrainean în aprilie, după ce au fost descoperite gropi comune cu civili uciși și cadavre aflate pe străzi în urma retragerii forțelor ruse din regiunea Kiev.

Comandantul lui Nikita Chibrin a fost Azatbek Omurbekov, ofițerul cunoscut sub numele de ”Măcelarul din Bucea”, care este sancționat de Uniunea Europeană și Regatul Unit. Statele Unite au sancționat întreaga brigadă. Moscova a negat însă orice implicare în crimele în masă, susținând că imaginile cadavrelor civile sunt false.

Fostul soldat a dezertat din armata rusă în septembrie și a fugit în Europa prin Belarus și Kazahstan.

El a confirmat că unii soldați au violat femei ucrainene în timpul desfășurării lor la nord-vest de Kiev, în martie.

”I-am văzut alergând, apoi am aflat că sunt violatori. Au violat o mamă și o fiică. Presușii violatori au fost bătuți”, a spus Chibrin, precizând că nu au fost pedepsiți cum trebuie pentru crimele lor. ”Nu au fost niciodată pedepsiți. Doar concediați. Pur și simplu li s-a spus să plece. Au fost demiși din război și asta a fost tot”. El a adăugat că șefii unității sunt conștienți de violurile comise, de crime și de jafuri, dar nu s-au interesat să caute dreptatea, potrivit TVR.

În ciuda acuzațiilor grave, președintele Vladimir Putin a acordat unității un titlu militar onorific și a lăudat-o pentru ”eroismul” și ”acțiunile îndrăznețe”.

Chibrin a spus însă că nu a văzut niciun eroism, ci doar multe crime. Potrivit acestuia, unitatea avea ”comanda directă de a ucide” pe oricine împărtășește informații despre pozițiile unității, fie că sunt militari sau civili.

Fostul soldat a mai precizat că unii dintre militarii ruși din Brigada 64 erau capabili să omoare civili neînarmați: ”Există maniaci cărora le place să omoare oameni.”

El a confirmat, de asemenea, și faptul că soldații rus au comis jafuri în Ucraina.

”Nu au ascuns asta deloc. Mulți din unitatea mea, când am plecat de la Lipovka și Andreevka la sfârșitul lunii martie, au luat mașini și le-au vândut în Belarus. Mentalitatea este că dacă furi ceva, ești bun. Dacă nu te prinde nimeni, bine! Dacă vezi ceva care este scump și îl furi și nu te prinde, ești bun”, a mărturisit Chibrin.

CNN a cerut Ministerului rus al Apărării să comenteze aceste acuzații, dar nu a primit un răspuns.

Chibrin a mai declarat că Rusia va pierde în cele din urmă războiul împotriva Ucrainei, dar cu prețul multor vieți pierdute.

”Pentru că Rusia nu se va opri până când nu va fi vărsat mult sânge, până când toată lumea va muri. Soldații sunt carne de tun pentru ei. Nu îi respectă”, a spus el.

Fostul soldat a mai declarat că echipamentele de care dispun soldații ruși nu se compară cu armele la care are acces Ucraina, armata rusă bazându-se pe echipamentele din epoca sovietică utilizate în timpul războiului din Afganistan din anii 1980.

”Desigur, Rusia va pierde. Pentru că întreaga lume sprijină Ucraina. A crede că rușii vor câștiga este o prostie. S-au gândit că vor ocupa Kievul în trei zile. Ce zi este acum (de război – n.red.)? A 260-a? Au crezut că vor veni în Ucraina și vor fi primiți cu flori. În schimb, li s-a spus să plece dracu’ și au aruncat cocktail-uri Molotov spre ei”, a mai spus Chibrin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este „aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând cât mai rapid posibil livrările sale de arme şi muniţii, a îndemnat vineri, 19...
#razboi ucraina rusia, #dezertor rus, #masacru bucea, #violuri , #Razboi Ucraina