Rusia ar fi pierdut din punct de vedere strategic războiul din Ucraina: "Putin a folosit 25% din armată pentru a câștiga o suprafață infimă de teritoriu"

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 10:43 2962 citiri
Președintele Rusiei, Valdimir Putin FOTO Hepta

Șeful forțelor armate ale Regatului Unit, Amiralul Sir Tony Radakin, consideră că Rusia a „pierdut din punct de vedere strategic” războiul din Ucraina, fiind în prezent o „putere mai diminuată”, relatează The Guardian.

Oficialul britanic a spus că Rusia suferă pierderi grele, a rămas fără trupe și rachete avansate și că nu va putea niciodată să preia controlul asupra întregii țări.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

„Aceasta este o greșeală îngrozitoare a Rusiei. Rusia nu va prelua niciodată controlul asupra Ucrainei”, a declarat Tony Radakin pentru PA Media într-un interviu publicat vineri, 17 iunie.

Cel mai înalt ofițer militar al țării a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a pierdut 25% din puterea terestră a Rusiei doar pentru câștiguri minime și că țara a devenit o „putere mai diminuată”, în timp ce NATO se întărește.

„Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternică, Finlanda și Suedia caută să se alăture”, a spus el.

„Mașina rusă măcina și câștigă câțiva – doi, trei, cinci – kilometri în fiecare zi”, a spus amiralul.

„Și Rusia are vulnerabilități pentru că rămâne fără oameni, rămâne fără rachete de înaltă tehnologie.

Președintele Putin a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a câștiga o suprafață infimă de teritoriu și 50.000 de oameni fie au murit, fie au fost. Rusia eșuează”, a mai spus Radakin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News