Volodimir Zelenski: ”Mi-e dor să văd marea şi să beau câteva beri” VIDEO

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 12:30
2934 citiri
Volodimir Zelenski: ”Mi-e dor să văd marea şi să beau câteva beri” VIDEO
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că încă nu se gândește la ce va face după terminarea războiului, dar a precizat că și-ar dori foarte mult să ajungă la mare, transmite marţi EFE.

Într-un interviu acordat din Kiev jurnalistului american David Letterman, care a fost filmat într-o staţie de metrou din capitala ucraineană, Zelenski a vorbit despre războiul din ţara sa şi despre suferinţa cetăţenilor ucraineni după invazia rusă, în 24 februarie.

Când Letterman l-a întrebat despre viitorul său şi despre viitorul Ucrainei, liderul de la Kiev a răspuns că, cel mai probabil, ”voi continua să fiu preşedinte, deşi, sincer, nu mă gândesc la ce va veni după, nu sunt pregătit încă”.

”Dar mi-ar plăcea să merg la mare, serios, mi-e dor să văd marea şi să beau câteva beri”, i-a mărturisit Zelenski ziaristului american în interviu, difuzat pe Netflix, într-o serie numită ”Următorul meu invitat nu are nevoie de prezentare: cu David Letterman şi Volodimir Zelenski”.

În același interviu, liderul de la Kiev a fost întrebat și care crede că va fi soarta războiului dacă Vladimir Putin ar muri. Zelenski și-a exprimat siguranța că, în acest caz, armata rusă se va retrage din Ucraina.

În timpul interviului se aud sirenele care anunţă un posibil bombardament rus. ”Din nefericire asta arată că războiul este normal, iar eu cred că războiul nu ar trebui să fie ceva normal şi ni se pare aşa pentru că ne-am obişnuit să auzim sirenele”, deplânge Zelenski situaţia.

Preşedintele ucrainean mărturiseşte că cele mai plăcute momente ale zilei au loc atunci când poate vorbi la telefon cu soţia sa şi cu cei doi copii care, spune el, aproape că ştiu mai multe decât el însuşi despre război.

Zelenski se defineşte drept ”un om normal” care face lucruri normale, dar îşi dedică 24 de ore din 24 gestionării războiului şi a ţării sale, deşi - glumeşte el - ”îmi place să şi mănânc”.

Şeful statului ucrainean a reiterat faptul că războiul nu se va încheia până când Rusia, care s-a transformat la nivel internaţional într-un ”simbol gol”, nu eliberează teritoriile ucrainene pe care le-a cucerit: ”doar atunci se va sfârşi războiul”.

Totuşi, avertizează Zelenski, nu se pune problema ”îngheţării conflictului, pe front mor oameni, deşi este departe de aici (de Kiev - n.r.), războiul este peste tot şi nu se va încheia până când ruşii nu vor pleca”.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Planurile Chinei pentru invadarea Taiwanului, date peste cap de atacul eșuat al Iranului asupra Israelului
Planurile Chinei pentru invadarea Taiwanului, date peste cap de atacul eșuat al Iranului asupra Israelului
China va analiza atacul eșuat cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului pentru a se pregăti mai bine pentru o invazie a Taiwanului, cred experții citați de Business Insider. Iranul...
#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #planuri, #final razboi ucraina, #interviu , #stiri Volodimir Zelenski