În plin război, Putin anunță o nouă ordine mondială ”armonioasă şi mai justă”. Mesajul liderului de la Kremlin pentru Occident

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 17:28 12949 citiri
Vladimir Putin susține că ”lumea unipolară frânează dezvoltarea civilizaţiei” FOTO Twitter

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri, 20 iulie, că în prezent se formează o nouă ordine mondială, o alternativă la lumea unipolară existentă până acum, subliniind că Occidentul nu poate oferi propriul model de viitor, relatează agenţiile de presă EFE şi News.ru.

”Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (...) Atât la nivel local, cât şi global se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai juste, orientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă”, a spus el, vorbind la forumul ”Idei puternice pentru un nou viitor”, desfăşurat la Moscova.

Această nouă ordine mondială, potrivit lui Putin, vine să înlocuiască lumea unipolară care, ”prin natura sa, frânează dezvoltarea civilizaţiei”.

Preşedintele rus susţine că, în prezent, elitele lumii occidentale ”au intrat în panică” întrucât alte centre mondiale de dezvoltare îşi prezintă viziunea lor asupra viitorului lumii.

”Oricât s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată”, a mai spus el.

La 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat armatei sale să invadeze ţara vecină, Ucraina, stat suveran şi independent, a cărei integritate teritorială Rusia se angajase să o apere în conformitate cu Memorandumul de la Budapesta (1994).

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina, pe care Kremlinul îl numeşte ”operaţiune specială”, a dus la izolarea ţării pe plan internaţional şi i-a atras o serie de sancţiuni dure care au drept scop descurajarea maşinăriei de război ruse, potrivit experţilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News