Putin ar plănui să renunțe de bunăvoie la putere. Numele vehiculat pentru funcția de președinte

Luni, 06 Iunie 2022, ora 18:31 13133 citiri
Vladimir Putin ar putea anunța alegeri anticipate în 2023 FOTO Hepta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ia în considerare plecarea sa treptată de la putere. Liderul de la Kremlin ar fi avut discuții în acest sens cu oamenii din anturajul său, în vederea găsirii unei soluții pentru asigurarea unei continuități atunci când conducerea regimului se va schimba.

Informația a fost făcută publică pe canalul Telegram General SVR.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Potrivit sursei ciatate, discuțiile iau în calcul și faptul că, până la sfârșitul toamnei, ratingul partidului Rusia Unită va scădea și va apărea o cerere pentru un nou lider de partid. Potrivit sondajelor, opțiunile rușilor s-ar îndrepta spre o femeie care să conducă partidul aflat la guvernare.

„Cu siguranță există multe femei demne în Rusia Unită care pot conduce partidul de guvernământ, dar fiica președintelui Rusiei, Katerina Tikhonova, ar trebui să fie cea mai demnă”, scriu jurnaliștii.

Aceștia mai notează că planul lui Putin ar fi să anunțe alegeri prezidențiale anticipate, care ar putea avea loc pe 26 martie 2023.

Putin nu va participa la alegeri, însă va susține candidatura lui Dmitri Patrushev, în prezent ministru al Agriculturii.

”Vladimir Putin va rămâne președintele Consiliului de Stat și adevăratul lider al țării atât timp cât îi va permite sănătatea”, mai notează jurnaliștii, care sublinază că interlocutorii președintelui consideră că ar fi hotărât să ducă acest plan la capăt.

Informațiile au apărut în contextul suspiciunilor privind starea de sănătate a liderului de la Kremlin. Mass-media britanice, citând o sursă din informațiile ruse, au transmis că Putin ar suferi de cancer.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News