Președintele Turciei merge la Soci pentru o nouă întâlnire cu Vladimir Putin. Agenda discuțiilor, prezentată succint de Kremlin

Marti, 26 Iulie 2022, ora 19:35 3139 citiri
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul turc, Recep Tayyip Erdogan FOTO Twitter

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va face o vizită oficială în Rusia, la Soci, pe litoralul Mării Negre, în data de 5 august, a relatat marți, 26 iulie, Reuters.

Preşedinţia de la Ankara, care a făcut anunţul, nu a dat imediat alte detalii, însă Kremlinul a precizat ulterior, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, că Erdogan va fi oaspetele preşedintelui rus Vladimir Putin, cu care va discuta ”probleme regionale şi relaţiile bilaterale”.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit ultima dată în 19 iulie, la Teheran, iar ţările lor au convenit recent cu Ucraina şi cu Naţiunile Unite să permită reluarea comerţului cu cereale ucrainene prin Marea Neagră, care a fost blocat de la începutul războiului din Ucraina.

Reuters apreciază că de data aceasta pe agenda dialogului figurează şi problema ucraineană. În Iran, principalul subiect a fost situaţia din Siria, unde Moscova şi Ankara au interese diferite în contextul războiului civil.

Anunțul vizitei în Rusia vine după ce Putin a fost pus într-o situație stânjenitoare, înaintea întâlnirii de la Teheran, liderul de la Kremlin fiind lăsat să aștepte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News