Ungaria instituie stare de urgență din cauza războiului din Ucraina, la 3 luni de la invazia Rusiei. Temerile lui Viktor Orban VIDEO

Marti, 24 Mai 2022, ora 20:53 8790 citiri
Premierul Ungariei se opune embargoului asupra petrolului rusesc FOTO Facebook / Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți, 24 mai, că guvernul va declara starea de urgenţă începând de la miezul nopţii, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină.

Anunțul a fost făcut într-un mesaj video postat pe Facebook.

Vorbind la câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituţia, stabilind că o astfel de măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru ”Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei”.

”Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a spus Orban.

”Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor”, a continuat el.

Pentru aceasta, guvernul trebuie să poată lua decizii şi să acţioneze rapid. Starea de urgenţă, similară celei introduse în timpul pandemiei, va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească toate metodele la dispoziţia sa pentru a proteja Ungaria şi pe unguri, a explicat Viktor Orban.

”Vă voi aduce la cunoştinţă primele decizii mâine”, a mai transmis populației şeful guvernului de la Budapesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com