Marcel Ciolacu, radical față de Vasile Dîncu după declarațiile despre Ucraina: ”Ca ministru al Apărării, nu e cazul să ai păreri personale și crezuri”

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 18:32
4487 citiri
Marcel Ciolacu, radical față de Vasile Dîncu după declarațiile despre Ucraina: ”Ca ministru al Apărării, nu e cazul să ai păreri personale și crezuri”
Liderul PSD Marcel Ciolacu îl critică public pe Vasile Dîncu după îndemnul la negocieri transmis Ucrainei FOTO Hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat miercuri, 12 octombrie, la ”soluția” propusă de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, pentru rezolvarea conflictului din Ucraina.

Liderul PSD a subliniat că, în calitate de ministru al Apărării, el nu poate avea ”păreri personale și crezuri”.

”Să ai păreri personale și crezuri, cred că este depășit momentul și nu este cazul să ai păreri personale și crezuri ca ministru al Apărării, într-o perioadă de conflict la granițele României. Dacă doriți o părere personală, categoric da (nr. întrebat dacă ministrul Apărării a greșit prin declarația sa). Ați văzut că a existat și o ieșire din partea președintelui Zelensky, înseamnă că părerea ta contează. Nu este un război al Rusiei cu Ucraina, este un război al țărilor democratice”, a spus Marcel Ciolacu la podcastul EVZ.

Liderul PSD a adăugat că reacția președintelui Klaus Iohannis referitoare la acest subiect este una corectă, în condițiile în care acesta este comandatul suprem al armatei, potrivit Constituției.

”Când ești ministru al Apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în consecință de cauză pe politica pe care o are statul român. Președintele, având atribuții, este îndreptățit să aibă această ieșire, nu am nimic împotrivă. Dacă a convenit această ieșire și cu prim-ministrul și mai bine”, a mai spus Ciolacu, potrivit Adevărul.

Întrebat dacă ministrul Dîncu ar putea fi remaniat, șeful PSD a răspuns: ”Dacă prim-ministrul va cere acest lucru în coaliție, vom avea această discuție. Presupun că există niște argumente și niște discuții mai serioase și mai aprofundate decât un punctaj făcut de către președintele României către ministrul Apărării”.

Cu o zi înainte, președintele Klaus Iohannis a criticat și el afirmațiile ministrului Apărării, spunând că ”probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei”.

Declarațiile ministrului Apărării

Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă, în care, aşa cum au lansat în acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate ţările europene şi pentru NATO, un document care încearcă să dea garanţii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba până la modul negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia sigură. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, pentru că clasa politică din Ucraina, în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume, ar fi o sinucidere curată în politică să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă, de teritorii, ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, la Prima TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
#razboi Rusia Ucraina, #negocieri de pace, #vasile dincu, #ministrul apararii, #Marcel Ciolacu PSD , #stiri Marcel Ciolacu