Ciolacu: "Federația Rusă nu reprezintă un pericol, România deține o putere militară fără precedent"

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 17:12
4889 citiri
Ciolacu: "Federația Rusă nu reprezintă un pericol, România deține o putere militară fără precedent"
FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu este de părere că Rusia nu a atacat niciodată intenționat România și nici nu va face asta. El a subliniat că țara noastră nu a fost niciodată atât de sigură din punct de vedere militar ca acum.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, dacă va lua măsuri în condiţiile în care s-au intensificat atacurile asupra Ucrainei, în apropierea graniţei cu România.

“Este un sistem antidronă deja în funcţie în acest moment. Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face. Nu se justifică acest lucru. Avem un sistem deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Izmail”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că populaţia este informată de aceste atacuri prin mesaje Ro-Alert şi că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar.

“Statul are obligaţia de a informa. Câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place şi, pe mine, repet, şi la două dimineaţa, şi la trei şi jumătate, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă, dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să-l arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informat. Aşa este peste tot în lume. Eu nu mint, România n-a fost niciodată mai sigură, din punct de vedere militar, cum este acum. Şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi de a explica exact contextul şi adevărul”, a transmis Marcel Ciolacu.

El a adăugat că România nu este în pericol de a intra în război.

“Ştim cu toţii ce înseamnă Ro-Alert, ştim cu toţii, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război. (…) Nu avem pierderi de vieţi omeneşti, nu e un atac iminent asupra României, sub nicio formă”, a explicat premierul.

Rusia a atacat din nou, în noaptea de vineri spre sâmbătă, porturile din Ucraina, iar autorităţile române au transmis mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone. Aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, nefiind raportate pătrunderi neautorizate

Dezastru la recrutarea în Armată. Motivul surprinzător pentru care românii nu vor o carieră militară. Expert: „Multă pasivitate”
Dezastru la recrutarea în Armată. Motivul surprinzător pentru care românii nu vor o carieră militară. Expert: „Multă pasivitate”
Recrutarea în Armata Română s-a dovedit mai grea decât examenul de Bacalaureat, arată datele Ministerului Apărării Naționale (MApN). Aproape 60% dintre cei care au vrut să devină militari...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#razboi Rusia Ucraina, #marcel ciolacu, #declaratii, #Armata Romana , #stiri Marcel Ciolacu