Ramzan Kadîrov îi ține o predică Papei Francisc după ce i-a numit cruzi pe ceceni: ”Aș putea să-mi amintesc cu răutate Inchiziția”

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 18:31
2881 citiri
Ramzan Kadîrov îi ține o predică Papei Francisc după ce i-a numit cruzi pe ceceni: ”Aș putea să-mi amintesc cu răutate Inchiziția”
Liderul cecen, Ramzan Kadîrov FOTO Twitter / Nexta

Ramzan Kadîrov s-a arătat deranjat de declarația Papei Francisc, care a spus că ceceni și buriați sunt ”cei mai cruzi” luptători din Ucraina.

Liderul cecen i-a răspuns suveranului pontif printr-un mesaj postat pe Telegram, preluat de Meduza.

”Este păcat pentru o personalitate religioasă de renume mondial să nu știe despre atitudinea musulmanilor față de inamic”, a scris Kadîrov, adăugând că îl consideră pe pontif ”o victimă a propagandei și a perseverenței presei străine”.

”Aș putea să-mi amintesc cu răutate Inchiziția, Cruciadele sau chiar să menționez filmările reale brutale realizate de gunoaie Bandera, recentele execuții ale soldaților ruși neînarmați, dar aș prefera să vă spun despre cum se ghidează fiecare cecen, fie în timpul războiului, fie în viața civilă. Acesta este Islamul.

Nu începem o luptă fără o ofertă de pace, așa cum a făcut profetul nostru Mahomed. Și am făcut asta de la începutul operațiunii Speciale, probabil de zeci de ori. Despre atitudinea cecenilor față de prizonieri, fie că este crudă sau nu, vă vor spune înșiși militarii ucraineni, care au fost în captivitatea noastră.

Mai mult, fiecare musulman știe că un dușman care a pronunțat shahada (recunoașterea lui Allah ca singurul Dumnezeu) nu poate fi eliminat sau urât ca dușman. Iar cel care s-a pocăit trebuie să fie complet iertat. Este păcat pentru o personalitate religioasă de renume mondial să nu știe despre atitudinea musulmanilor față de inamic.

Da, suntem zeloși în a ne proteja Patria, religia și oamenii. Facem apel la inamic să se predea și cetățenii noștri să se ridice pentru ei înșiși. Asta e cruzime?

Nu există un singur alcoolic sau dependent de droguri în rândurile luptătorilor noștri, toată lumea este profund religioasă. Și fiecare dintre luptători știe că în război nu trebuie să uităm de onoare, demnitate și respect chiar și pentru inamic.

Și, în general, cum poți determina dacă un adversar este vesel, posomorât, sentimental sau crud pe câmpul de luptă? Și cum să determinăm într-un detașament combinat naționalitatea unui soldat rus, dacă în țara noastră trăiesc mai mult de 190 de naționalități diferite?”, a scris Kadîrov.

Papa Francisc a stârnit furie în Rusia după ce a sugerat într-un interviu că soldaţii din armata rusă care fac parte din minorităţi etnice necreştine dau dovadă de mai multă cruzime cu ucrainenii decât soldaţii ruşi.”În general, cei mai cruzi sunt poate cei care sunt din Rusia, dar nu sunt de tradiţie rusă, de pildă cecenii, buriaţii şi aşa mai departe”, a spus el.

O reacție la declarațiile suveranului pontif a avut și ambasadorul Rusiei la Vatican, Alexander Avdeev, care și-a exprimat ”indignarea față de astfel de insinuări”.

De asemenea, șeful Buriației, Alexei Țidenov, a calificat raționamentul Papei Francis drept ”ciudat”, iar președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, drept ”primitiv”, potrivit Adevărul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Aproape 37.000 de civili şi militari sunt dați dispăruţi după declanşarea invaziei ruse au anunţat marţi, 16 aprilie, autoritățile ucrainene, care susțin că acest număr este incomplet,...
#razboi Rusia Ucraina, #Ramzan Kadirov Cecenia, #Papa Francisc, #ceceni, #cruzime , #Razboi Ucraina