Mesajul lui Putin după primele rezultate ale referendumurilor din Ucraina. Ce le promite locuitorilor din regiunile pe cale de anexare

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 18:31 7652 citiri
Vladimir Putin FOTO captură Russia Today

Președintele Vladimir Putin a anunțat marți, 27 septembrie, în ultima zi a referendumurilor de anexare din Ucraina, că țara vrea, de fapt, ”să salveze populaţiile” din teritoriile pe care le ocupă, relatează AFP.

Referendumurile au fost organizate în patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijie.

”Salvarea populaţiilor în toate aceste teritorii în care au loc referendumuri este (...) în centrul atenţiei societăţii noastre şi a întregii ţări”, a declarat într-o reuniune guvernamentală Putin, în ultima zi a acestor scrutine.

Mesajul liderului de la Kremlin a fost transmis în ziua în care presa rusă a făcut publice primele rezultate ale referendumurilor organizate în regiunile ocupate din Ucraina.

Uniunea Europeană respinge, însă, aceste ”referendumuri” de anexare organizate de către Rusia în Ucraina drept ”ilegale”, iar toate persoanele care au participat la organizarea lor vor fi sancţionate, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

”Vor exista consecinţe pentru toate persoanele care au luat parte la organizarea acestor referendumuri ilegale şi care le-au susţinut”, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, Peter Stano.

Putin are programat un discurs în plenul Parlamentului rus în cursul zilei de vineri, 30 septembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com