În ciuda eșecului din Ucraina, Putin se laudă cu armamentul modern al armatei. Ce le promite țărilor care vor să se alieze cu Rusia

Luni, 15 August 2022, ora 18:18 4542 citiri
Președintele Rusiei, Vladimir Putin FOTO Twitter

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat luni, 15 august, că Moscova este pregătită să vândă arme avansate aliaților la nivel global și să coopereze în dezvoltarea tehnologiei militare, la aproape șase luni de la începutul războiului din Ucraina, în care armata sa a avut rezultate mai proaste decât se aștepta, notează Reuters.

Deși războiul declanșat în Ucraina nu s-a dovedit a fi o ”oglingă” convingătoare pentru industria de armament a Rusiei, Putin a lăudat, la o expoziție, capacitățile militare ale țării sale.

Liderul de la Kremlin a transmis că prețuiește legăturile puternice cu America Latină, Asia și Africa, și s-a oferit să le ofere partenerilor și aliaților” cele mai moderne tipuri de arme - de la armament mic la vehicule blindate și artilerie, avioane de luptă și drone”.

„Aproape toate au fost folosite măcar o dată în operațiuni reale de război”, a spus el.

Mai mult, Putin a subliniat că țara sa deține arme de înaltă precizie, care sunt ”poate cu decenii” mai avansate decât cele ale occidentalilor.

Analiștii militari occidentali cred că exporturile de armament rusesc ar putea fi influențate negativ de prestația slabă a armatei lui Putin în Ucraina, în contextul în care planul de a o cuceri rapid a eșuat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News