Mesajul SUA după ce noua ambasadoare în Rusia a fost primită cu proteste la Moscova. Principalele direcții ale misiunii diplomatice

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 19:21
3342 citiri
Mesajul SUA după ce noua ambasadoare în Rusia a fost primită cu proteste la Moscova. Principalele direcții ale misiunii diplomatice
Lynne Tracy a fost primită la sediul Ministerului rus de Externe de viceministrul Serghei Riabkov FOTO ru.usembassy.gov

Noua ambasadoare a SUA în Rusia, Lynne Tracy, a mers luni, 30 ianuarie, la Ministerul rus de Externe pentru a-și prezenta acreditarea.

Oficialul american a pledat pentru dialog cu Kremlinul, în pofida ”tensiunii fără precedent” între Washington şi Moscova, transmite agenţia EFE.

”Ambasadoarea Tracy acordă o atenţie specială menţinerii dialogului între capitalele ţărilor noastre într-o perioadă de tensiuni fără precedent”, a scris Ambasada SUA pe canalul său de Telegram.

Noua şefă a misiunii diplomatice americane îşi va axa activitatea, de asemenea, asupra cetăţenilor americani aflaţi în detenţie în Rusia şi asupra promovării legăturilor între popoarele rus şi american, se mai arată în acelaşi mesaj.

Lynne Tracy a fost primită luni la sediul Ministerului rus de Externe de viceministrul de externe rus Serghei Riabkov, căruia i-a înmânat copiile scrisorilor de acreditare. Ea a rămas la sediul MAE rus circa o jumătate de oră şi la plecare nu a făcut declaraţii de presă.

”Şefei misiunii diplomatice americane i s-a indicat că actuala direcţie a Washingtonului de confruntare este contraproductivă şi va conduce în mod inevitabil la consecinţe negative”, a semnalat la rândul său MAE rus într-un comunicat.

Serghei Riabkov şi Lynne Tracy au abordat stadiul relaţiilor bilaterale, ”care în ultima perioadă s-au agravat în mod dramatic din vina Washingtonului”, notează MAE rus în textul difuzat.

”Partea rusă speră că ambasadoarea SUA va respecta strict în activităţile sale legislaţia rusă, va respecta normele şi uzanţele diplomatice şi va rămâne fidelă principiului neingerinţei în afacerile interne ale ţării în care se află”, adaugă Ministerul rus de Externe.

În apropierea sediului acestuia, mai mulţi tineri pro-Kremlin au protestat față de politica SUA în timp ce noua ambasadoarea americană era primită de viceministrul rus de externe, care declarase mai devreme că nu are sens ca Moscova să discute cu Kievul sau cu ”păpuşarii” acestuia în condiţiile în care Washingtonul şi partenerii săi au decis să ofere Ucrainei tancuri şi vehicule blindate.

Cine este Lynne Tracy

Lynne Tracy, vorbitoare de limba rusă, este prima femeie care ocupă postul de ambasador al SUA în Rusia şi îi succede lui John Sullivan, care şi-a încheiat misiunea în septembrie anul trecut după ce a fost trei ani la post la Moscova.

Ea a fost anterior ambasadoare a SUA în Armenia. Diplomată de carieră, Lynne Tracy a fost de asemenea numărul doi al ambasadei SUA la Moscova între anii 2014 şi 2017 şi a ocupat o poziţie similară la ambasada din Turkmenistan. A mai lucrat la ambasadele SUA din Pakistan, Kârgâzstan şi Kazahstan. Printre funcţiile deţinute în cadrul Departamentului de Stat al SUA se numără cea de consilier superior pentru Rusia şi subsecretar de stat adjunct pentru Asia Centrală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Zeci de angajați Google au participat la proteste în birourile companiei din New York și California. Gigantul IT are un contract de peste un miliard de dolari cu guvernul israelian, însă tot...
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Aproape 37.000 de civili şi militari sunt dați dispăruţi după declanşarea invaziei ruse au anunţat marţi, 16 aprilie, autoritățile ucrainene, care susțin că acest număr este incomplet,...
#razboi Rusia Ucraina, #Lynne Tracy, #ambasadoare sua rusia, #protest, #ministerul rus de externe , #Razboi Ucraina