Cine este femeia de 98 de ani care a cerut să se înroleze în armata ucraineană: ”Rușii sunt mai răi decât fasciștii” VIDEO

Joi, 02 Iunie 2022, ora 17:45 3511 citiri
Olga Ivanovna Tverdohlebova este veteran de onoare al Ucrainei FOTO YouTube / Radio Europa Liberă Moldova

Olga Ivanovna Tverdohlebova, o femeie de 98 de ani care a participat la cel de-Al Doilea Război Mondial, a cerut să fie înrolată în armata ucraineană pentru a apăra țara sa ruși.

Olga Ivanovna s-a născut la 10 decembrie 1923.

Când s-a dus pe front, cu armata sovietică - la vremea respectivă - până la Berlin, avea doar 17 ani, iar un an mai târziu a devenit cercetaș.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Sunt veteran de onoare al Ucrainei. Sunt locuitoare a Viniţei în a zecea generaţie. Nepoţii şi strănepoţii mei sunt toţi locuitori ai Viniţei. Am suferit două răni şi o contuzie. Pur şi simplu m-a păzit ceva”, a povestit femeia într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Olga Ivanovna a condamnat dur războiul declanșat de președintele Vladimir Putin împotriva ”fraților” ucraineni, spunând despre ruși că ”sunt mai răi decât fasciștii”.

”Războiul nostru a fost total diferit. Pe atunci noi luptam cu fascismul. Ştiam că sunt inamicii noştri. Aceştia sunt însă acum vecinii noştri. Am mâncat împreună din acelaşi ceaun. Împreună am ajuns până la Berlin. Credeam că noi suntem ultimii veterani de pe planetă, că alţii nu vor mai fi. Şi iată, acum au apărut noi veterani.

Ei (ruşii - n.red.) sunt mai răi decât fasciştii. Fasciştii erau duşmanii noştri. Aveam ideologii diferite, educaţie diferită. Totul era altfel în cazul nostru. Iar ăştia cine sunt? Aţi fost fraţii noştri! Jumătate dintre ucraineni trăiesc în Rusia, iar aici trăiesc şi ruşi care... Cum e posibil?! Totuşi, ei sunt mai răi decât fasciştii”, a mai declarat femeia.

Ani la rând, președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-au mulțumit personal Olgăi Ivanovna pentru victorie și au invitat-o la paradele militare, notează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com