Cancelarul Germaniei, despre cea mai mare teamă a lui Putin: ”Scânteia democrației se răspândește în Rusia”

Luni, 20 Iunie 2022, ora 21:33 4938 citiri
Olaf Scholz în Irpin FOTO Facebook / Bundesregierung

Cancelarul Germaniei l-a acuzat pe președintele Rusiei că încearcă să împartă Europa și să se întoarcă într-o lume dominată de sfere de influență. Vladimir Putin se teme de „scânteia democrației” care se răspândește în țara sa, a spus luni, 20 iunie, Olaf Scholz.

Scholz a fost întrebat, într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană.

„Președintele Rusiei trebuie să accepte că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege, care se apropie din ce în ce mai mult”, a spus el. „În mod clar, se teme de scânteia democrației care se răspândește în țara sa”, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a recomandat săptămâna trecută ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o mișcare pe care Scholz a susținut-o și el.

„(Putin) vrea o Europă divizată și o întoarcere la o politică a sferelor de influență. Nu va reuși în asta”, a mai spus cancelarul german.

În ceea ce privește creșterea prețurilor energiei, Scholz a avertizat că va exista probabil pentru o lungă perioadă de timp, respingând afirmația Rusiei că a redus fluxurile de gaz pentru că lipseau piesele de schimb necesare din cauza sancțiunilor.

„Această explicație nu este plauzibilă”, a spus el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News