NATO exclude riscul unui atac din partea Rusiei: ”Nu are capabilități, se chinuie cu Ucraina”

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 21:17 3444 citiri
Secretarul general adjunct al NATO a declarat că Rusia nu are interesul să intre în conflict cu Alianța FOTO Facebook / Mircea Geoană

Alianța Nord-Atlantică nu observă, în acest moment, o intenţie a Federaţiei Ruse de a intra în conflict cu statele membre, a anunțat vineri, 3 iunie, Secretarul general adjunct al NATO.

Întrebat vineri seară, la Pro Tv, dacă e posibil ca Rusia să intre într-un conflict cu NATO, Mircea Geoană a răspuns că nu se întrevede acest scenariu.

”Nu vedem astfel de intenţie din partea Rusiei şi trebuie să spunem, fără să ne facem prea mult vânt cu coada, că NATO este prea puternic şi mult prea mobilizat în acest timp pentru ca Rusia să fie un pericol pentru noi sau să facă un calcul atât de greşit. Au greşit o dată, grosolan din punct de vedere strategic cu Ucraina”, a explicat Mircea Geoană.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a adăugat că Rusia nu are nici interesul, nici capacitatea de a intra într-un conflict cu NATO.

”Nu au nici interes, nu au nici capabilităţi şi este prea mare asimetria de putere între noi şi dânşii ca să încerce aşa ceva. Se chinuie cu Ucraina, o ţară mult mai mică, e cu atât mai puţin de crezut că se vor lua de piept cu o alianţă atât de puternică”, a adăugat Mircea Geoană.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com