Mircea Geoană avertizează că războiul ar putea ține ani: „Următoarele zile și săptămâni s-ar putea dovedi decisive, dar războiul va dura probabil mai mult”

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 12:55 6275 citiri
Mircea Geoană speră că războiul va fi câștigat de Ucraina FOTO Facebook/Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avertizat vineri, 29 aprilie, că ar putea trece ani înainte ca războiul din Ucraina să se încheie.

Vorbind pentru BBC în ziua 64 a războiului președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei, Mircea Geoană a spus că oficialii trebuie să se pregătească pentru posibilitatea ca acest conflict din estul Europei să dureze luni și chiar ani.

„Este clar că următoarele zile și săptămâni s-ar putea dovedi decisive, dar războiul va dura probabil mai mult”, a precizat Geoană. „Ar putea fi săptămâni, luni, chiar ani – depinde de mulți factori”.

Oficialul NATO a afirmat că anticipează totuși că războiul început de Putin pe 24 februarie va fi câștigat în cele din urmă de Ucraina. „Dar, în cele din urmă, probabil că acest lucru va fi luptat și câștigat, sperăm, de Ucraina pe câmpul de luptă”, a spus el.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Remarcile sale au loc pe fondul stagnării negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză forțele ruse că vizează în mod deliberat civili din întreaga țară și la câteva zile după ce Putin a declarat că ofensiva sa în țară a trecut într-o nouă fază - concentrându-se pe partea de est.

Tensiunile dintre cele două țări au crescut din nou joi, 28 aprilie, când Rusia a lansat rachete asupra capitalei Kiev. Forțele ucrainene au declarat că Rusia a lovit Kievul cu rachete în timp ce secretarul general al ONU, António Guterres, se afla în capitală pentru a se întâlni cu președintele Zelenski.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News