Ultimul mesaj de forță al lui Putin pentru Occident înainte de anexarea oficială a teritoriilor ocupate din Ucraina

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 23:47 14071 citiri
Vladimir Putin captură video bfmtv.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut joi după-amiază, 29 septembrie, o ședință prin videoconferință cu șefii serviciilor de informații din țările Comunității Statelor Independente, o organizație moștenită de la căderea URSS care reunește exclusiv foste republici sovietice.

În discursul său, liderul de la Kremlin a afirmat că ”hegemonia occidentală se prăbușește”, făcând apel la formarea unei ”ordini mondiale mai drepte”, relatează BFM TV.

”În condițiile actuale, conflictele se agravează, apar noi amenințări. Trebuie să formăm o ordine mondială mai dreaptă. Acest lucru este legat de problemele hegemoniei Occidentului, care se prăbușește”, a spus Putin.

Președintele Rusiei a mai acuzat Occidentul că ”se agață de trecut și încearcă să impună politica de diktat în toate sferele politicii internaționale și ale economiei”.

”Occidentul creează noi crize, noi probleme și pune presiune asupra țărilor care aleg o cale suverană de dezvoltare”, a adăugat el.

Putin a susținut că actualul conflict din Ucraina ar fi unul dintre efectele destrămării Uniunii Sovietice.

”Este suficient să observăm ce se întâmplă în acest moment între Rusia şi Ucraina, ce se întâmplă la frontierele anumitor state din cadrul Comunităţii Statelor Independente. Toate aceste lucruri, desigur, sunt rezultatele destrămării Uniunii Sovietice”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vineri, președintele Rusiei va semna decretul de anexare a teritoriilor ocupate în Ucraina, în care a organizat ”referendumuri”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com