Marea Britanie cere mai mult armament pentru Ucraina: ”Nu ar trebui să ne mulțumească încetarea focului”

Vineri, 27 Mai 2022, ora 22:14 2301 citiri
Londra a cerut mai multe arme pentru Ucraina FOTO Twitter / Liz Truss

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a pledat vineri, 27 mai, pentru sprijinirea pe termen lung a Ucrainei, în timpul unei vizite la Praga, unde s-a întâlnit cu omologul său ceh, Jan Lipavsky, transmite DPA.

”Trebuie să fim pregătiţi pentru a sprijini Ucraina pe termen lung, căci angajamentul nostru este de a apăra libertatea şi democraţia”, a afirmat ministrul britanic. ”Acum nu este timpul să ne mulţumim doar cu atât. Nu ar trebui să se vorbească despre încetarea focului sau liniştirea lui Putin”, a mai spus Truss, referindu-se la războiul declanşat de preşedintele rus împotriva Ucrainei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Trebuie să ne asiguram că Ucraina câştigă, că Rusia se retrage şi că nu vom mai vedea niciodată acest tip de agresiune rusă”, a declarat Truss după întâlnirea cu ministrul ceh de Externe. ”Trebuie să ne asigurăm că bravul popor ucrainean are armele necesare pentru a se apăra”, a mai subliniat Liz Truss.

Cehia a fost prima ţară care a trimis tancuri Ucrainei, a remarcat ea, dezminţind informaţiile potrivit cărora ar exista înţelegeri tacite între membrii NATO ca să nu trimită arme grele în Ucraina de teama că acest lucru ar duce la o confruntare directă cu Rusia.

Astfel de informaţii nu se bazează pe realitate, a completat Lipavsky, adăugând că sprijinul militar pentru Kiev a venit din partea unor state individual şi nu a făcut parte dintr-un efort comun al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit DPA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com