Maia Sandu, dezamăgire în localitatea în care a căzut o rachetă rusească: ”Nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină” FOTO

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 16:54 4711 citiri
Maia Sandu, în localitatea Naslavcea FOTO Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers joi, 3 noiembrie, în localitatea Naslavcea, unde a căzut o rachetă rusească lansată asupra Ucrainei.

Potrivit Ministerului de Interne al Republicii Moldova, pe 31 octombrie, o rachetă rusească, doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, a căzut în satul Nasavlacea, raionul Ocnița, localitate aflată la frontiera de nord cu Ucraina.

Maia Sandu a anunțat că 21 de case au fost avariate și că localnicii afectați vor primi în scurt timp banii necesari pentru reparații.

”Am discutat cu localnicii, în mare parte vârstnici, care au fost nevoiți să treacă prin clipe de groază și ale căror case au rămas fără geamuri și cu acoperișurile distrus

e. În total, au avut de suferit 21 de gospodării, iar suma stricăciunilor se ridică la aproape 68 de mii de lei. Autoritățile locale m-au asigurat că, în scurt timp, vor acoperi cheltuielile pe care oamenii au fost nevoiți să le suporte, ca să-și repare locuințele”, a scris președinte Republicii Moldova pe Facebook.

Maia Sandu a făcut un apel către populație să înțeleagă că situația economică este afectată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

”Oamenii mi-au spus că sunt necăjiți din cauza prețurilor mari, lipsei locurilor de muncă și a veniturilor mici. Le-am spus că guvernarea face tot ce poate, în condițiile în care avem un război la hotare și o economie slăbită de mai multe crize. M-a întristat faptul ca nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină și că Rusia se face vinovată de aceste nenorociri. În aceste vremuri complicate, trebuie să rămânem uniți și să luptăm mai eficient cu dezinformarea.

Acest război nedrept și atacurile asupra civililor trebuie să înceteze. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea Rusiei în Ucraina. Noi ne dorim ca toți oamenii să se simtă în siguranță în propriile case, pe străzi, în țările lor. Cu toții merităm să trăim în pace”, a mai scris președinta Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 2
R
raullbaal
rank 1