Soluția cinică a Kremlinului pentru suferința pe care o provoacă ucrainenilor: ”Conducerea țării să îndeplinească cerințele părții ruse”

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 16:21 2539 citiri
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov FOTO Hepta

Kremlinul a negat din nou joi, 24 noiembrie, atacurile comise asupra civililor din Ucraina și a vorbit despre cum poate ”pune capăt suferințelor” populației Kievul, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat dacă Rusia este îngrijorată de urmările pe care le au asupra populaţiei civile atacurile asupra infrastructurii energetice, care au lăsat milioane de ucraineni fără căldură și lumină.

Oficialul rus a răspuns că ”nu au existat și nu există lovituri asupra unor ținte sociale” și că ”se acordă o atenție specială acestui aspect”.

”În ceea ce privește țintele care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar, acestea sunt în consecință supuse loviturilor”, a adăugat el.

Întrebat cum poate fi reconciliată suferința populației civile din Ucraina cu pozițiile președintelui Vladimir Putin, Peskov a răspuns: ”Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației”, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com