Demisie la vârful administrației de la Kiev. Adjunctul șefului biroului prezidențial pleacă din echipa lui Zelenski

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 10:19 3490 citiri
Kirilo Timoşenko a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019 FOTO Telegram

Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului biroului prezidenţial al Ucrainei, și-a anunțat demisia marți, 24 ianuarie.

Într-o postare pe Telegram, el a precizat că i-a cerut preşedintelui Volodimir Zelenski să-l elibereze din funcţie.

”Îi mulţumesc preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru încrederea şi oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi şi în fiecare minut”, a scris Timoşenko.

El a mulțumit, de asemenea, șefilor administrațiilor militare regionale. ”Am reușit să construim cea mai puternică echipă din țară. Sunteți cu adevărat cool. Sunteți adevărați războinici ai luminii!”, a mai transmis el.

Timoşenko și-a exprimat recunoștința și față de primarii orașelor ”pentru constructivitatea în dispute” și ucrainenilor.

”Mulțumim tuturor ucrainenilor pentru încrederea acordată cauzei noastre. Mulțumim Forțelor Armate ale Ucrainei pentru protejarea țării noastre. Mulțumiri soției și fiului meu, pentru înțelegere și sprijin”, a mai scris el.

Timoşenko nu a prezentat niciun motiv pentru demisia sa. Media ucrainene au relatat că ar putea face parte din remanierea de personal anunţată de Zelenski.

Pe site-ul președintelui a fost publicat un decret de acceptare a demisiei lui Timoşenko.

Luni, Zelenski a anunțat că săptămâna aceasta vor fi anunțate schimbări de personal în guvern, regiuni şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, supervizând regiunile şi politicile regionale. El a lucrat, de asemenea, cu Zelenski în timpul campaniei sale electorale, supraveghind conţinutul media şi creativ.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, potrivit presei ucrainene, Timoşenko a fost implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea de maşini scumpe în scop personal. Recent, el a fost acuzat că a folosit o mașină pe care compania americană General Motors a donat-o Ucrainei în scopuri umanitare și pentru evacuarea persoanelor din zona de război.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News