Joe Biden ar putea veni din nou în Europa. Mesajul puternic al liderului SUA pentru Rusia, la un an după ce a invadat Ucraina

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 18:19
4339 citiri
Joe Biden ar putea veni din nou în Europa. Mesajul puternic al liderului SUA pentru Rusia, la un an după ce a invadat Ucraina
Joe Biden și Vladimir Putin FOTO Twitter

Preşedintele SUA, Joe Biden, ia în considerare o deplasare în Europa în jurul datei de 24 februarie, când se va împlini un an de la invazia rusă în Ucraina, au declarat surse pentru trei jurnalişti de la NBC News.

NBC relatează că una dintre țările în care ar putea merge Biden este Polonia.

Cu această ocazie, SUA ar putea anunţa un nou pachet major de ajutor militar pentru Ucraina, au mai declarat sursele NBC.

Casa Albă analizează modalităţile prin care Biden ar putea marca împlinirea unui an de la începerea războiului din Ucraina, au precizat sursele NBC - trei oficiali ai administraţiei şi o persoană familiarizate cu discuţiile. Scopul, au spus acestea, este ca Biden să folosească acest moment pentru a atrage atenţia asupra rezistenţei Ucrainei în faţa campaniei militare brutale a Rusiei şi pentru a reafirma solidaritatea SUA cu poporul ucrainean în momentul în care conflictul intră într-o nouă fază.

Unul dintre obiectivele acestei deplasări a lui Biden în Europa luna viitoare, în cazul în care se va decide, ar fi acela de a crea un moment la fel de semnificativ din punct de vedere simbolic şi eficient din punct de vedere strategic, cum a fost vizita lui Volodimir Zelenski la Washington, în decembrie, pentru a menţine vie dorinţa de sprijinire a Ucrainei, a declarat persoana familiarizată cu discuţiile.

Printre ideile luate în considerare ca parte a acestei călătorii se numără aceea ca Joe Biden să ţină un discurs care să surprindă acest punct critic al războiului şi să sublinieze necesitatea de a rămâne uniţi în continuare, a mai precizat sursa respectivă.

În martie anul trecut, când Biden a venit în Europa, la o lună de la invazia rusă, el a ţinut un discurs tot în Polonia în care a spus - stârnind controverse - că Putin ”nu poate rămâne la putere”, reamintesc jurnaliştii de la NBC News.

Jurnaliştii care au aflat aceste informaţii semnează şi un alt material exclusiv pe site-ul NBC News în care dau detalii despre cum a fost luată de administraţia Biden decizia de a trimite în Ucraina 31 de tancuri de luptă Abrams. Ei spun că Biden, ca şi Pentagonul, iniţial respingea această idee, dar s-a răzgândit graţie unei soluţii sugerate de secretarul de stat Antony Blinken şi de consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, iar ulterior şeful Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, şi şeful Departamentului Apărării, Lloyd Austin, au făcut un plan.

Rușii au lansat aproape 190 de rachete și 140 de drone Shared într-o săptămână. Zelenski: „Trebuie distrus fizic potenţialul de război al Rusiei”
Rușii au lansat aproape 190 de rachete și 140 de drone Shared într-o săptămână. Zelenski: „Trebuie distrus fizic potenţialul de război al Rusiei”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat din nou, duminică, 24 martie, în mesajul video zilnic, pentru mai multe mijloace de apărare antiaeriană arătând că numai într-o...
SUA evită shutdow-ul. Ce conține textul de peste 1.000 de pagini care a fost semnat de Joe Biden
SUA evită shutdow-ul. Ce conține textul de peste 1.000 de pagini care a fost semnat de Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden a semnat sâmbătă, 23 martie, textul care permite finanţarea statului federal până în septembrie, la câteva ore după adoptarea acestui text de către...
#razboi Rusia Ucraina, #Joe Biden presedinte SUA, #vizita europa, #sustinere SUA , #stiri Joe Biden