Reacția lui Aleksandr Lukașenko după ce McDonald's a decis să părăsească Belarusul: ”Şi noi ştim să tăiem pâinea în două”

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 16:51 5443 citiri
Noul logo al restaurantelor care înlocuiesc McDonald's din Rusia FOTO Twitter

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a reacționat cu ironie vineri, 18 noiembrie, la decizia grupului american de fast food McDonald's de a pleca din țara sa, relatează AFP.

Începând de pe 22 noiembrie, fast food-urile McDonald's din Belarus vor opera sub numele Vkusno i Tocika, lanţul rusesc care a preluat restaurantele grupului american în Rusia. Nicio explicaţie nu a fost furnizată.

”Mulţumesc lui Dumnezeu că pleacă”, a spus Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei întâlniri cu angajaţi din sectorul agroalimentar. ”Trebuie să facem noi înşine ceea ce făcea anterior McDonald's”, a spus el.

”Şi noi ştim să tăiem pâinea în două şi să punem înăuntru o bucată de carne, cartofi prăjiţi şi salată”, a adăugat preşedintele belarus.

Franciza KSB Victory Restaurants, care operează restaurantele McDonald's în Belarus, a anunţat pe 11 noiembrie că acestea îşi vor schimba în curând numele în Vkusno i Tocika, ca în Rusia.

Primele restaurante ale acestei mărci şi-au deschis porţile în Rusia pe 12 iunie, înlocuind McDonald's, care a părăsit ţara drept reacţie la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei, declanşată pe 24 februarie.

Zeci de alte mărci occidentale au procedat la fel, precum Coca-Cola sau HM şi Ikea.

Belarus este singurul aliat al Rusiei în acest conflict, punându-şi teritoriul la dispoziţia armatei ruse pentru a lansa un atac, în cele din urmă eşuat, asupra Kievului, capitala Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News