Președintele Iohannis merge împreună cu alți trei importanți lideri europeni în Ucraina. Anunțul unui parlamentar de la Kiev

Luni, 13 Iunie 2022, ora 17:39 6149 citiri
Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis FOTO Facebook / Klaus Iohannis

Parlamentarul ucrainean Oleksii Goncearenko a anunțat luni, 13 iunie, că patru lideri europeni vor face joi o vizită la Kiev.

Potrivit acestuia, este vorba despre președintele Klaus Iohannis, omologul francez, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și premierul Italiei, Mario Draghi.

”Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Și ca d’Artagnan, Președintele României, Iohannis”, a scris parlamentarul pe Twitter.

Aceasta ar fi prima vizită în Ucraina a președintelui României. Până în prezent, au mers la Kiev premierul Nicolae Ciucă și președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu.

Informația nu a fost confirmată de președinție sau de Ministerul român de Externe.

În legătură cu vizita cancelarului german la Kiev, despre care scrisese anterior și presa, guvernul de la Berlin a transmis că ”nu este nimic de comentat”, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News