Putin, disperat după haosul creat de anunțul mobilizării. Ce instrucțiuni cuprinde ghidul de manipulare trimis propagandei

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 17:22 5575 citiri
Președintele Rusiei, Vladimir Putin FOTO Hepta

Kremlinul le-a transmis propagandiștilor lui Vladimir Putin o serie de instrucțiuni privind modul în care trebuie să fie prezentată campania de mobilizare, după haosul creat în țară.

Rezumatul ghidului Kremlinului, care are rolul de a-i aduce pe cetățeni de partea lui Putin, a fost prezentat de site-ul independent Meduza.

În document se precizează că războaiele de până acum au fost câștigate de Rusia doar atunci când ”toată lumea” din țară a contribuit și când populația a crezut că țara duce un ”război popular”. Astfel, presa trebuie acum să îi convingă pe ruși că ”poporul trebuie să se unească împotriva amenințării NATO”, care, potrivit Kremlinului, ar avea ca scop ”dezmembrarea și jefuirea” Rusiei.

”Nu mai este acceptabil să rămâi pe margine și să arunci toată povara responsabilității asupra soldaților contractuali și a milițiilor poporului Donbas. Linia frontului are o lungime de peste 1.000 de kilometri (621 de mile), iar soldații ruși și poporul rus sunt uciși de mercenarii NATO și de teroriștii regimului de la Kiev folosind arme NATO”, scriu autorii ghidului media, potivit TVR.

Pentru a justifica necesitatea mobilizării este invocată bombardarea teritoriilor de graniță ale Rusiei și a Crimeei: „Deja duc război împotriva noastră pe propriul nostru teritoriu. Am trecut de la "a nu-i abandona pe ai noștri" la a ne proteja pe noi înșine.”

”Rusia nu luptă în niciun caz împotriva Ucrainei, ci luptă împotriva NATO. Occidentul a interzis Kievului să conducă negocieri cu Rusia. Agențiile de informații NATO culeg date despre teritoriul rus în scopul de a ordona Ucrainei să mute luptele în Rusia”, se mai arată în document.

Propagandiștilor li se mai sugerează să prezinte cât mai multe discursuri ale locuitorilor autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk și a altor teritorii ucrainene ocupate, care să arată ”entuziasmul” și ”recunoștința” lor față de Putin, un ”protector care a răspuns la cererea oamenilor”.

Efortul de mobilizare este catalogat în document ca fiind unul ”minim”, subliniindu-se că va fi afectat doar ”un procent” din populația Rusiei, respectiv ”bărbați cu experiență, care au mai servit”.

Prin aceste manipulări, autoritățile ruse se așteaptă să atenueze nemulțumirile în rândul populației, în contextul protestelor și al faptului că mulți ruși au decis să părăsească țara pentru a nu merge pe front.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com