Zeci de mii de ruși au fugit în UE după mobilizarea anunțată de Putin. În ce țară au plecat cei mai mulți

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 20:31 4457 citiri
Cei mai mulți ruși au fugit în Finlanda FOTO Pixabay

Agenția UE pentru granițe Frontex a anunțat marți, 27 septembrie, că numărul rușilor care au ajuns în UE a crescut considerabil în ultima săptămână, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială, relatează Reuters.

”Săptămâna trecută, aproape 60.000 de cetățeni ruși au intrat în UE, cu 30% mai mulți decât în săptămâna precedentă. Cei mai mulți dintre ei au ajuns în Finlanda și Estonia”, se arată în comunicatul Frontex. Agenția precizează că 30.000 de cetățeni ruși au ajuns în Filanda doar în ultimele patru zile.

Frontex atrage atenția că, dacă Rusia va decide să închidă granițele pentru cei chemați să meargă pe front în Ucraina, s-ar putea înmulți și numărul trecerilor ilegale de frontieră.

La sfârșitul lunii august, UE nu a reușit să cadă de acord în privința interzicerii vizelor pentru turiștii ruși, o măsură cerută în special de statele baltice. În schimb, a decis ca procesul de obținere a vizelor să dureze mai mult și să fi mai costisitor.

Estonia, Letonia, Lituania și Polonia au impus însă restricții de intrare pentru turiștii ruși, iar Finlanda intenționează să ia măsuri similare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com