Franța întărește apărarea antiaeriană a Ucrainei. Noul mesaj al lui Macron pentru Putin

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 22:55 3513 citiri
Vladimir Putin și Emmanuel Macron FOTO Twitter

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri, 12 octombrie, că țara sa va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, relatează AFP.

”Vom livra radare, sisteme şi rachete (antiaeriene) pentru a proteja (ucrainenii) de atacuri, în special pentru a-i proteja de atacurile cu drone”, a anunțat Macron într-un interviu acordat canalului France 2.

Preşedintele francez a repetat, de asemenea, că Franţa are în vedere să livreze suplimentar Ucrainei tunuri Caesar.

”Am livrat 18 de la începutul războiului, lucrăm pentru a livra suplimentar şase tunuri împreună cu Danemarca”, a declarat el, explicând că aceste şase Caesar au fost iniţial destinate armatei daneze. ”Încercăm să le livrăm ucrainenilor imediat”, a spus el.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Kievul a cerut aliaţilor săi să îl ajute să-şi întărească apărarea antiaeriană, după două zile de bombardament rusesc intens pe întreg teritoriul, în special asupra Kievului, care a provocat zeci de victime civile şi a distrus infrastructura.

Președintele Franței a reiterat apelul la președintele Rusiei, Vladimir Putin, de a reveni la masa negocierilor.

”Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să pună capăt acestui război, să respecte integritatea teritoriala a Ucrainei şi să revină la masa negocierilor”, a spus Macron, dând asigurări că nu doreşte un ”război mondial”.

El a vorbit și despre ajutorul dat de Belarus Rusiei, transmițând că preşedintele Aleksandr Lukaşenko va avea ”probleme” dacă se implică mai mult în războiul din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News