Ironia tăioasă a unui fost șef al Pentagonului despre prestația militară a Rusiei în Ucraina: ”Putin este o creatură ieșită direct din Dostoievski”

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 23:49 4027 citiri
James Mattis a demisionat din funcția de secretar american al Apărării în mandatul lui Donald Trump FOTO Hepta

James Mattis, fost secretar american al Apărării, a criticat războiul declanșat de Rusia în Ucraina, numindu-l ”imoral” și ”stupid din punct de vedere operațional”, notează CNN.

Prezent vineri, 1 iulie, la Seoul Forum 2022, fostul șef al Pentagonului a ironizat prestația militară ”patetică” a forțelor ruse în Ucraina.

„Avem o vorbă în America, noi spunem că națiunile cu aliați prosperă, națiunile fără aliați se ofilesc, iar noi ne uităm la Rusia ofilindu-se sub ochii noștri chiar acum”, a spus Mattis.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Întrebat ce lecții militare s-ar putea învăța din modul în care a decurs atacul Rusiei până acum, el a răspuns: „Una este să nu ai generali incompetenți la cârma operațiunilor tale”.

Mattis a numit prestația militară a Rusiei ca fiind „patetică” și a condamnat „efortul imoral, incompetent din punct de vedere tactic, stupid din punct de vedere operațional și prostesc din punct de vedere strategic” al campaniei ruse din Ucraina.

Fostul șef al Pentagonului a amintit și despre eforturile anterioare ale SUA de a încerca să aducă Rusia în „comunitatea națiunilor”, subliniind că acest lucru nu a fost posibil cu Vladimir Putin la putere.

”Tragedia timpului nostru este că Putin este o creatură ieșită direct din Dostoievski. Merge în fiecare noapte la culcare supărat, adoarme cu frică, gândindu-se că Rusia este înconjurată de coșmaruri și asta l-a ghidat”, a adăugat fostul secretar american al Apărării.

Mattis a mai spus că președintele rus i-a îndepărtat din cercul său pe toți cei care sunt în dezacord cu el, așa că „probabil a crezut că poporul ucrainean îl va primi cu brațele deschise”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News