Un centru de reabilitare pentru copii, care aparține Republicii Moldova, a fost lovit de rachetele trase de ruși la Odesa. Anunțul Chișinăului

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 18:58 3876 citiri
Rusia neagă că a comis atacul asupra zonelor rezidențiale din Odesa FOTO Twitter / Nexta

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a anunțat vineri, 1 iulie, că în atacul rușilor asupra regiunii Odesa a fost lovit și un centru de reabilitare pentru copii deținut de Chișinău în Sergheevca.

În atac, comis joi noapte, un colaborator al centrului a fost ucis și cinci răniți, a precizat ministrul.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre.Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul în Ucraina”, a scris Ala Nemerenco într-o postare pe Facebook.

Oficialul de la Chișinău a precizat că, în urma atacului, centrul „nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări”.

”Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente. Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală. Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău”, a mai scris ministrul din Republica Moldova.

Bilanțul atacului cu rachete, care au lovit și un bloc, este de 20 de morți.

Ca și în cazul atacului asupra mall-ului din Kremenciuk, Rusia a negat, din nou, că ar viza ținte civile în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News