Precizările ministrului de Externe despre posibila vizită la Kiev a președintelui Iohannis: ”Se anunţă după ce are loc, nu înainte”

Luni, 13 Iunie 2022, ora 21:40 2884 citiri
Ministrul de Externe a transmis că programul lui Klaus Iohannis este anunţat doar de Administraţia Prezidenţială FOTO Facebook / Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat luni, 13 iunie, că, în contextul războiului, vizitele înalţilor demnitari în Ucraina au fost anunţate post factum.

Precizarea a fost făcută după ce parlamentarul ucrainean Oleksii Goncearenko a anunțat că patru lideri europeni vor face joi o vizită la Kiev, fiind vorba despre președintele Klaus Iohannis, omologul francez, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și premierul Italiei, Mario Draghi.

”Vizitele preşedintelui şi programul acestuia sunt anunţate doar de către Administraţia Prezidenţială. În al doilea rând, aşa cum aţi constatat deja din multele vizite care deja s-au făcut la Kiev până în momentul de faţă, acestea se anunţă după ce au loc, nu înainte, prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment”, a declarat Bogdan Aurescu luni seară, la Digi 24.

Referitor la postarea de pe Twitter a parlamentarului ucrainean, ministrul de Externe consideră că faptul că numele lui Iohannis este folosit alături de cel al liderilor francez, german şi italian este ”o alăturare onorabilă” care arată ”importanţa pe care România o are în Alianţa Nord-Atlantică şi în plan regional”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News