Decizia Germaniei de a trimite tancuri Ucrainei i-a înfuriat pe hackerii ruși de la Killnet. Ce au făcut la scurt timp după anunț

Miercuri, 25 Ianuarie 2023, ora 23:23 4100 citiri
Hackerii ruși au realizat numeroase atacuri cibernetice împotriva țărilor pe care le consideră dușmani ai Rusiei FOTO Pixabay

Grupul de hackeri ruși Killnet a atacat miercuri, 25 ianuarie, site-uri guvernamentale, ale unor bănci și ale unor aeroporturi din Germania, relatează Reuters.

Atacul cibernetic a avut loc după anunțul privind livrările de tancuri către Ucraina.

Serviciul de Securitate Cibernetică al Germaniei a anunțat, miercuri după-amiază, că atacul a avut un efect redus, iar site-urile au revenit la normal la scurt timp, potrivit BiziDay.

Killnet este un grup de hackeri ruși care a vizat activ țările care au condamnat invaziei Rusiei în Ucraina cu atacuri de tip DDoS, un tip de atac nesofisticat care funcționează prin trimiterea unui volum mare de solicitări către serverele site-urilor vizate, pentru a le scoate din funcțiune.

În iunie, grupul a revendicat un astfel de atac împotriva Lituaniei, după ce țara a blocat fluxul de mărfuri către regiunea rusă Kaliningrad.

De la începutul războiului, Moscova a negat constant că are legătură cu atacurile hackerilor. ”Nu știm ce este Killnet, și ne întrebăm de ce orice grup de hackeri este asociat cu Rusia și nu cu vreo altă țară europeană”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News