Spania, în alertă maximă din cauza unor posibile atacuri cibernetice ale Rusiei în timpul summitului NATO. Infrastructurile strategice care ar putea fi vizate

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 19:26 1782 citiri
Serviciile spaniole de informaţii se tem de un atac rus vizând aeroporturi sau spitale FOTO Pixabay

Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a avertizat vineri, 24 iunie, asupra riscului ca Rusia să lanseze noi atacuri cibernetice în timpul summitului NATO care va avea loc săptămâna viitoare, relatează AFP.

Liderii NATO se vor întâlni la Madrid, în perioada 28-30 iunie.

Întrebată dacă Spania se teme de un atac cibernetic rus, Margarita Robles a răspuns, fără să citeze Rusia, că ”posibilitatea unui atac cibernetic există”.

Ea adaugă însă că nu poate spune mai multe, din motive de securitate”.

”Există numeroase provocări şi numeroase ameninţări, însă avem mulţi oameni care lucrează” la aceste probleme, ”exact pentru a preveni orice situaţie care ar putea afecta securitatea”, le-a răspuns ministrul unor jurnalişti.

Cotidianul regional La Vanguardia, din Barcelona, dezvăluie că serviciile spaniole de informaţii se tem de un atac rus vizând infrastructuri strategice ca aeroporturi, spitale sau centre de aprovizionare cu apă şi energie.

Capitala spaniolă urmează să fie plasată sub un dispozitiv strâns de securitate.

În total, 10.000 de agenţi din cadrul forţelor de ordine urmează să fie desfăşuraţi la acest summit, la care participă inclusiv preşedintele american, Joe Biden.

Acest summit NATO urmează să fie dominat de ameninţarea rusă şi de invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februare, lansată de către preşeidntele rus, Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News