Grupul din spatele elitelor lui Putin: Cum s-ar putea pune capăt războiului din Ucraina foarte simplu

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 00:30
4622 citiri
Grupul din spatele elitelor lui Putin: Cum s-ar putea pune capăt războiului din Ucraina foarte simplu
Copiii elitelor lui Putin ar putea opri războiul FOTO: Meduza

Invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina acum 9 luni este departe de a se încheia, iar sfârșitul războiului rămâne unul imprevizibil. Mulți lideri și analiști internaționali propun diverse soluții, însă opinia fostului general rus Alexander Lebed era că dacă ”mă lăsați să formez un pluton alcătuit din copiii elitelor, atunci războiul se va încheia într-o zi”.

Publicația indepedentă iStories din Rusia a efectuat o investigație în rândul copiilor elitelor politice de la Moscova, pentru a afla dacă au primit ordine de incorporare în armată pentru a participa la războiul din Ucraina și ce simt ei în aceste momente speciale pentru țara lor, potrivit Meduza.

Jurnaliștii de la iStories i-au contactat prin telefon pe copiii în vârstă de recrutare ai unor politicieni și oligarhi ruși pentru a-i întreba dacă vor merge la război.

Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia

Kirill Shamalov, 40 de ani, fostul ginere al președintelui rus Vladimir Putin, este fiul lui Nikolai Shamalov, un vechi prieten al lui Vladimir Putin și unul dintre fondatorii Cooperativei Ozero Dacha. Până în 2018, Kirill a fost căsătorit cu fiica lui Putin, Katerina Tikhonova. Din 2016, el apare pe lista Forbes Rusia a celor mai bogați ruși.

Întrebat dacă a primit un ordin de mobilizare în armată, el a răspuns că ”nu, nu am primit, de ce? Mă voi ocupa de evenimente, pe măsură ce se desfășoară”. Când a fost chestionat despre atitudinea sa față de operațiunea specială militară a lui Putin, Shamalov nu a mai vrut să-și spună părerea, dar a afirmat alte lucruri.

”Știți, publicația voastră scrie tot felul de lucruri urâte despre mine. Nu este foarte plăcut să descoperi lucruri, să inventezi tot felul de fapte despre care nu înțelegi nimic și să le arăți oamenilor exact imaginea pe care o vrei, mai degrabă decât lucrurile așa cum sunt cu adevărat”.

Alexey Kozak, 39 de ani, fiul adjunctului șefului de Stat Major al Kremlinului, Dmitri Kozak, care supraveghează angajamentul administrației Putin cu Ucraina și a reprezentat delegația rusă la negocierile de la Minsk.

Victoria Chinei în Ucraina: Înțelegerea secretă din spatele ușilor închise dintre SUA și Beijing

Fiul cel mare al lui Dmitri Kozak, Alexei Kozak, a lucrat anterior la banca rusă VTB Bank înainte de a deveni șeful sucursalei ruse a companiei imobiliare Züblin Immobilien. Întrebat de iStories dacă a primit un ordin de mobilizare, Alexei Kozak a spus că „nu este pregătit să discute acest lucru”.

Dmitri și Alexander Trutnev, fiii viceprim-ministrului rus și trimis prezidențial în Districtul Federal din Orientul Îndepărtat, Iuri Trutnev, cu vârste de 40 și 29 de ani. Fiul mai mare al lui Yury Trutnev, Dmitri, a studiat la Universitatea Metropolitană din Londra înainte de a lucra la mai multe instituții financiare din Bulgaria. În Rusia, Dmitri Trutnev este coproprietarul mai multor companii.

Întrebat dacă a primit o citație de mobilizare, Dmitri a fost panicat pentru faptul că ”de unde aveți numărul meu de telefon”, însă nu a vrut să răspundă la întrebarea privind ordinul de chemare.

Celălalt fiu al lui Yury Trutnev, Alexander Trutnev, a studiat la Universitatea de Stat din Moscova. Chestionat dacă a primit un ordin de chemare, el a spus: ”Oh, nu. Ei bine, dacă patria mea are nevoie de mine, mă duc”.

Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
#razboi putin, #Putin razboi, #razboi Ucraina, #razboi Rusia, #Putin Kremlin, #oligarhi rusi, #oligarhi Rusia , #Razboi Ucraina