Iranul avertizează Israelul: ”Nimeni nu va putea împiedica forțele de rezistență și musulmanii”

Marti, 17 Octombrie 2023, ora 15:01
2347 citiri
Iranul avertizează Israelul: ”Nimeni nu va putea împiedica forțele de rezistență și musulmanii”
Ayatollahul Ali Khamenei FOTO Hepta

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat marţi, 17 octombrie, că ”nimeni nu va putea opri forţele de rezistenţă” dacă Israelul îşi continuă ofensiva împotriva Fâşiei Gaza, relatează AFP şi Reuters.

”Dacă crimele regimului sionist continuă, forţele musulmane şi de rezistenţă vor deveni nerăbdătoare şi nimeni nu le va putea opri”, a declarat Ali Khamenei în timpul unui discurs.

”Nimeni nu ar trebui să spere” că anumite părţi, precum Iranul, ar putea ”împiedica forţele de rezistenţă” să acţioneze, a adăugat el.

El a făcut referire la ”axa rezistenţei”, o denumire informală pentru state şi organizaţii care sunt inamici ai Israelului, precum Hamas sau Hezbollahul libanez, susţinut de Iran.

Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a avertizat luni în legătură cu o posibilă ”acţiune preventivă a axei rezistenţei” împotriva Israelului ”în următoarele ore”, în timp ce armata israeliană ar pregăti o ofensivă terestră în Fâşia Gaza.

Confruntările dintre Hezbollah şi Israel s-au intensificat în ultimele zile la graniţa cu Libanul, unde armata israeliană a anunţat marţi că a ucis patru atacatori în timpul unei încercări de infiltrare.

Ayatollahul Ali Khamenei a declarat totodată că ”genocidul” israelian împotriva palestinienilor din Fâşia Gaza ar trebui să înceteze ”imediat”, a informat marţi televiziunea de stat iraniană, cu o zi înainte ca preşedintele american Joe Biden să viziteze Israelul, notează Reuters.

”Nimeni nu poate înfrunta musulmanii şi forţele de rezistenţă dacă crimele regimului sionist împotriva palestinienilor continuă... bombardamentele în Gaza trebuie să înceteze imediat”, a spus Khamenei.

”Lumea este martoră la genocidul regimului sionist împotriva palestinienilor din Gaza”, a mai spus liderul iranian.

”Trebuie să răspundem, trebuie să reacţionam la ceea ce se întâmplă în Gaza”, a subliniat Khamenei, adăugând că oficialii israelieni ar trebui să fie judecaţi pentru ”crimele lor împotriva palestinienilor din Gaza”.

Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a vizat sâmbătă, 27 aprilie, două poziţii militare în nordul Israelului, "în ripostă la atacurile inamicului" împotriva...
Israelul dă o „ultimă șansă” acordului pentru ostatici înaintea atacului asupra orașului Rafah VIDEO
Israelul dă o „ultimă șansă” acordului pentru ostatici înaintea atacului asupra orașului Rafah VIDEO
Israelul vede cele mai recente eforturi de a obţine o încetare a focului şi un acord pentru ostatici în războiul din Gaza ca pe o „ultimă şansă” înaintea atacului planificat asupra...
#razboi Israel Hamas, #Razboi Israel Gaza, #Iran, #avertisment, #Ali Khamenei Iran, #Hamas, #Hezbollah , #Israel Fasia Gaza