Schimbare de direcție în PNL. Rareș Bogdan a cerut reluarea discuțiilor cu USR: „Cu Ciolacu nu se poate continua” SURSE

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 16:46 13649 citiri
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că Marcel Ciolacu este „neserios” FOTO Facebook / Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan le-a spus liberalilor, după întreruperea discuţiilor de la Parlament, cu PSD şi UDMR, că discuţiile cu cei de la PSD trebuie oprite şi să se revină la negocierea cu cei de la USR, au declarat surse liberale pentru News.ro.

Liberalii se reunesc de urgenţă, la ora 16.30, într-o şedinţă BEx, pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului.

Liberalii se reunesc, de la ora 16.30, în şedinţă a Biroului Executiv, în sistem de videoconferinţă, pentru a decide ce vor face în privinţa împărţirii portofoliilor din Guvern.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan le-a transmis liberalilor că nu se poate negocia cu PSD şi că vrea întreruperea discuţiilor şi reluarea negocierilor cu USR.

”Cu Marcel Ciolacu nu se poate continua, este neserios”, ar fi spus Rareş Bogdan, în discuţiile cu colegii.

În urma discuţiilor cu PSD şi UDMR de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul.

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă pe finanţe, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu.

Tensiunile dintre PNL şi PSD nu s-au estompat nici după ce liberalii au renunţat la varianta Florin Cîţu premier.

Voci din PNL au acuzat că, în negocierile de joi, delegaţia PNL a fost dominată de cei de la PSD, care, în schimbul acceptării primului premier de la PNL, în rotaţie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice, au declarat surse politice pentru News.ro.

Florin Cîţu, în schimb, nu vrea să cedeze acest portofoliu. Rareş Bogdan i-a cerut lui Marcel Ciolacu să cedeze liberalilor măcar unul dintre ministerele Finanţelor sau Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii