Pe cine dă vina Rareș Bogdan pentru „nenorocirea României”: „N-au nenorocit-o politicienii! Am înţeles-o mai bine decât când eram în presă”

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 13:07
9209 citiri
Pe cine dă vina Rareș Bogdan pentru „nenorocirea României”: „N-au nenorocit-o politicienii! Am înţeles-o mai bine decât când eram în presă”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan FOTO Facebook/Rareș Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că, în opinia sa, nu politicienii, ci „post-comuniştii şi securiştii au nenorocit România”. El susţine că actualul şef al Serviciului Român de Informaţii a reuşit să reformeze instituţia, declarându-se convins că serviciile secrete nu sunt implicate în politică, ci în mediul de afaceri.

„De 32 de ani, cine a nenorocit România? Că n-au nenorocit-o politicienii! Post-comuniştii şi securiştii, ăsta e adevărul! Mi-au trebuit mulţi ani să înţeleg asta, dar ăsta e adevărul! Am înţeles-o în ultimii ani, am înţeles-o mai bine decât când eram în presă”, a declarat Rareş Bogdan sâmbătă, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.

Întrebat dacă serviciile secrete sunt implicate în politică, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns negativ.

„Din fericire nu, pentru că acum sunt conduse de nişte oameni sănătoşi la cap. Şi m-am şi întrebat de multe ori dacă domnul Hellvig, spre exemplu, dacă ar fi fost altcineva în locul dânsului, cum ar fi procedat în relaţia şi în spălarea imaginii şi în reformarea celui mai important serviciu de informaţii din România şi nu cred că ar fi ajuns la performanţele pe care le-a făcut. Faptul că în primele şase luni după ce a ajuns a îndepărtat 44 de generali, dintre care mulţi proveneau din vechiul sistem şi aveau legături cu ceea ce însemnau vechile alianţe ale României, a spus foarte multe. E unul dintre sistemele reformate ale României”, a adăugat politicianul.

Liderul liberal susţine că nu este „un apropiat” al şefilor serviciilor de informaţii, subliniind că niciunul dintre membrii din conducerea PNL nu este ofiţer acoperit.

„Nu ştiu situaţia de la vârful celorlalte partide. Eu spun doar că în Partidul Naţional Liberal nu există această situaţie; nici domnul Motreanu, nici domnul Dumitrescu, nici domnul Flutur, nici domnul Bode, nici e nu suntem ofiţeri acoperiţi. Preşedintele nostru, e simplu: e la vedere, e fost general de Armată cu patru stele, titrat, medaliat în teatre externe, adică la el lucrurile sunt extrem de clare: nu poţi fi şi general şi securist în acelaşi timp. Dânsul este general, militar, asumat, fără a avea vreo legătură cu serviciile de informaţii”, a subliniat Rareş Bogdan, întrebat dacă la vârful partidelor politice se află persoane care au legături cu serviciile de informaţii.

„Pot să vă spun că în zona Partidului Naţional Liberal – nu cunosc ce face Partidul Social Democrat şi cât de securişti sunt sau nu sunt securişti sau cât de afiliaţi sau controlaţi de servicii sunt cei de la vârful PSD, sau USR, sau UDMR, sau AUR, că nu e treaba mea. Eu vă pot spune că la nivelul Partidului Naţional Liberal libertatea civililor e mult mai mare decât a celor încadraţi, decât vă puteţi închipui, şi influenţa civililor este foarte, foarte mare. PNL rămâne acelaşi partid. (...) Noi nu ne-am schimbat în 32 de ani, am rămas civili. Ăsta e un lucru bun”, a adăugat Rareş Bogdan.

Acesta susţine că „securiştii s-au mutat, au plecat din zona de intelligence, din SIE, de DIA, Direcţia de Informaţii a Armatei care e mult mai puternică decât se ştie la nivel public, din SPP sau din SRI sau din DGIPI şi s-au refugiat în business şi au controlat business-uri, de la echipe de fotbal la corporaţii multinaţionale pe care le-au adus în România pentru că înainte lucraseră, în numele statului român, cu acele corporaţii”.

Rareş Bogdan a refuzat să dea exemple, atunci când i s-a cerut să spună care ar fi acei foşti membri ai serviciilor de informaţii la care face referire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
#rares bogdan, #PNL, #post comunism, #securisti , #stiri Rares Bogdan