Rareș Bogdan crede că USR PLUS va ceda tentației de a reveni la putere. „Să gândească rațional. Nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet”

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 17:46 5341 citiri
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan e de părere că coaliția poate fi refăcută FOTO Facebook / Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a acuză USR PLUS că este vinovat de criza politică care s-a creat. Acesta susține într-un interviu pentru stiripesurse.ro că „din cauza încăpățânării și aradicalismului”, USR PLUS a creat „o situație nedorită pentru România”. Liberalul a explicat apoi și cum vede el ieșirea din criza politică.

„La noi e simplu, continuarea coaliției cu USR PLUS dar cu unele costuri pentru ei, pentru că au provocat, din cauza încăpățânării și a radicalismului, o situație nedorită pentru România, în prag de începere a anului școlar, în plin val patru de pandemie, în pline scumpiri pe energie, pe o situație în care urmează să semnam PNRR și blocajul pe care au încercat să-l genereze pe abandonarea zonei rurale în favoarea exclusiv a urbanului, pentru că planul de investiții Anghel Saligny este destinat comunelor și Consiliilor Județene.

Cam ăsta e contextul în care USR, cu o încăpățânare rar văzută în politică, nu a vrut să schimbe un ministru care a refuzat să dea un aviz, să nu se supună premierului care nu i-a cerut un răspuns pozitiv sau negativ, ci doar să dea un răspuns, și a preferat să iasă de la guvernare”, a explicat Rareș Bogdan, întrebat cum vede acesta ieșirea din criza politică.

Acesta a explicat apoi că PNL preferă ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare, însă subliniază că liberalii nu vor renunța la Florin Cîțu.

„Nu avem niciun motiv. Condiția lor, cu renunțarea la Florin, înseamnă că își doresc să se îndepărteze de guvernare. Nu vreau să cred că ei preferă opoziția, eu sper să gândească rațional, echilibrat, să fie profunzi în analiza lor și să se gândească ce pot să facă pentru țara asta, că nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic să se întoarca spre guvernare și să începem să livrăm oamenilor care ne-au votat să mergem la guvernare”, a adăugat liberalul.

Mai departe, chestionat dacă PNL mai poate guverna alături de USR PLUS după toate acuzele venite din partea acestora, Rareș Bogdan susține că „vorbele vin și trec, importante sunt faptele”. Liberalul mai subliniază că PNL nu va părăsi guvernarea.

„Dacă facem kilometri de autostrăzi, dacă modernizăm, dacă radem din birocrație, dacă rezolvăm problemele legate de blocaje, dacă sprijinim primarii să facă investiții locale, atunci lucrurile se schimbă. Dacă nu, atunci suntem niște oameni care nu și-au înțeles menirea în istorie.

Lumea face politică ca să facă ceva pentru țară, nu pentru a-și face calcule politicianiste meschine. Dacă ei își fac calcule meschine, și nu îi interesează ce le livrează alegătorilor, unu la mana înseamnă că îi desconsideră pe alegătorii lor, iar doi, este o problemă de leadership, orice partid vrea să vină să livreze ceva pentru oamenii care îi dau votul. Noi nu vom părăsi guvernarea, repet”, a conchis Rareș Bogdan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News