Rareș Bogdan, despre propunerea PSD de majorare a veniturilor: „Nu există acești bani”

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 12:03 3591 citiri
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a comentat și propunerea privind înființarea ministerului Familiei FOTO Facebook / Rareș Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a comentat joi, 11 noiembrie, măsurile de majorări salariale, pensii şi alocaţii, propuse de PSD. Liberalul a explicat că propunerile social-democraților ajung la 26 de miliarde de lei, bani care nu există în acest moment, însă PNL e dispus să majoreze pensiile cu 10 sau 11%.

Rareş Bogdan a afirmat, la Parlament, că negocierile dintre cele două partide sunt complicate, fiind vorba de diferenţele doctrinare şi ideologice dintre ele, precum şi a abordării chestiunilor economice şi sociale.

”Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută creşte pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii”, a afirmat europalramentarul PNL.

Rareş Bogdan a mai spus că impactul bugetar al tuturor măsurilor propuse de PSD este undeva la 26 de miliarde.

”Astăzi nu există aceşti bani. În schimb, noi am anunţat o majorare la pensii de 7%, care era indexarea din ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie”, a mai afirmat el.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că este interesantă şi propunerea privind înfiinţarea Ministerului Familiei, existând deja un model în Polonia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com