Rareș Bogdan: Ascultați cu circumspecție retorica de la Bruxelles. Faceți duș zilnic, nu mâncați făină de greieri, nu stați la 19 grade

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 15:36 7972 citiri
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, care este și prim-vicepreședinte PNL, i-a îndemnat sâmbătă pe tinerii liberali, în cadrul Şcolii politice de vară a Tineretului Național Liberal, să nu urmeze orbește „retorica de la Bruxelles” care îndeamnă la un consum redus de apă și de energie.

„Nu neapărat toate scenele apocaliptice și toată retorică dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să va rog să ascultați cu circumspecție inclusiv retorica de la Bruxelles, adică să va spălați zilnic, să va faceți dus zilnic nu o dată pe săptămâna, să încercați să nu opriți apă când va spălați pe dinți, să nu mâncați făînă de gândaci și nici să nu stați la 19 grade. Să fiți raționali, să fiți echilibrați, să înțelegeți ce înseamnă momentul energetic actual dar să nu cadeți în păcatul extremei”, a afirmat Rareș Bogdan.

El a reamintit că România este unul dintre statele cu cea mai mică dependenţă de combustibilii fosili proveniţi din Federaţia Rusă, are energie electrică, inclusiv energie verde, şi are producţie proprie de cereale şi petrol. Afirmațiile europarlamentarului vin în contextul în care autoritățile de la noi au îndemnat, urmând exemplul Bruxellesului, la economie de curent electric și de apă.

"În 2024 va fi o ciocnire a civilizaţiilor"

În completarea tabloului în care a prezintat aspectele pozitive legate de România, el le-a amintit tinerilor liberali că trăiesc în oraşe în care nu au loc atacuri armate şi violenţă pe stradă, Bogdan arătând că România este „o ţară în care, din fericire, ordinea public este respectată”, graţie şi ministrului de Interne, Lucian Bode, care era prezent la evenimentul TNL.

„Oamenii noştri trebuie să înveţe să îşi vândă ceea ce fac, mult mai bine, pentru că Churchill spunea că 50% dintr-o bună guvernare este comunicare”, a adăugat Rareş Bogdan.

El a vorbit şi despre viitoarele bătălii electorale, cerând implicarea tineretului partidului.

„Tot ce aţi văzut în 2004, în 2009 şi în 2014 este nimic faţă de ceea ce veţi vedea în 2024, când va fi o ciocnire a civilizaţiilor, a sferelor de influenţă, a partidelor politice şi liderilor, în bătălii crunte, patru bătălii în acelaşi an”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com