Rareș Bogdan, despre dosarul de plagiat al premierului Ciucă: ”Auziți, nu suntem așa de șmecheri și de tari cum ați crede, n-avem judecători!”

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 22:58 4961 citiri
Rares Bogdan este prim-vicepreşedintele PNL FOTO Facebook. Rares Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, 10 septembrie, că liberalii nu sunt ”așa de șmecheri încât să aibă judecători”.

Declarația a venit ca răspuns la o întrebare a moderatorului emisiunii Insider Politic de la Prima TV referitoare la dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă, speță care a ajuns în instanță, scrie g4media.

În acest dosar, premierul Nicolae Ciucă a obținut din partea judecătorului Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse, în luna ianuarie, pentru verificarea suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. În urma soluționării dosarului de plagiat al premierului Ciucă, judecătorul Marius Iosif s-a pensionat.

Rareș Bogdan a fost întrebat dacă în cazul în care ar fi din nou jurnalist, ar întreba despre dosarul de plagiat al premierului care ar ajunge în instanță la un judecător cu conexiuni la PNL. Rareș Bogdan a replicat faptul că ”nu sunt atât de tari” încât să aibă judecători:

”Dar ce noi avem judecători? Auziți, nu suntem așa de influenți și de șmecheri, și de tari cum ați crede, nu avem judecători. N-avem influență la judecători. Să fim serioși”.

Jurnalistul Insider Politic a insistat întrebând cum își explică atunci faptul că judecătorul s-a pensionat imediat după ce a dat decizia care l-a ajutat pe premierul Nicolae Ciucă să scape de acuzațiile de plagiat: ”Păi nu știu exact cazul, că nu vreau să spun acuma…”, a replicat Rareș Bogdan, adăugând că:

”Nicolae Ciucă va vorbi mai mult despre acest subiect pentru că nu are de ce să se teamă (…) A făcut-o, o s-o mai facă (să vorbească despre plagiat, n.red.), că văd că lumea se ține pe acest subiect”, a mai spus Rareș Bogdan, sâmbătă, la Prima TV.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com